RTL 7 met indrukwekkende docu over Fernando Ricksen

RTL 7 komt met een documentaire over oud-voetballer Fernando Ricksen. In 2013 werd bij Ricksen ALS geconstateerd. Nu drie jaar later is zijn leven gevolgd door regisseur Ronald Top. De documentaire is een portret geworden van een strijdbare man in de meest oneerlijke strijd van zijn leven.

Fernando Ricksen twijfelde geen moment toen hij in de zomer 2016 werd benaderd door de makers om mee te werken aan de RTL 7-documentaire. Hij begreep als geen ander dat het eens niet zou gaan over zijn mooie momenten als voetballer, maar over de moeilijkste momenten van zijn leven: “Ik heb groots en meeslepend geleefd, deze documentaire is klein en kwetsbaar. Maar de aandacht voor ALS door deze documentaire mag van mij weer groots en meeslepend worden.”

In de documentaire zijn veel bijzondere momenten te zien zoals de ontmoeting met Cristiano Ronaldo in Madrid, maar ook de pijnlijke momenten. Hoe hij wordt aangekleed, gewassen en gevoed. Hij liet de camera zelfs toe in het ziekenhuis van Glasgow waar hij regelmatig zijn controles en operaties onderging.

‘Fernando Ricksen – De Finale Strijd’ is 24 april te zien om 22.00 uur bij RTL 7 en vanaf dan ook bij Videoland.

Foto: RTL7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *