RTL verkoopt minderheidsbelang in Squla

RTL Ventures, de investeringstak van RTL, heeft zijn volledige belang in online educatie platform Squla verkocht aan participatiemaatschappij Levine Leichtman Capital Partners (LLCP).

Squla is het nummer één consumentenmerk op het gebied van onderwijs voor Nederlandse ouders en kinderen. Sinds de oprichting in 2010 biedt Squla een digitaal onderwijsplatform voor basisschoolleerlingen. Drie jaar na de oprichting investeerde RTL Ventures in het bedrijf.

Naast de investering in cash, ondersteunde RTL het bedrijf bij diverse tv-campagnes en zette het zijn mediabereik in om de naamsbekendheid van Squla onder kinderen, ouders en onderwijzers verder te vergroten.

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: “Squla was in 2013 de eerste venture waarin ik voor RTL mocht investeren. Toen een innovatief concept met veel groeipotentie, intussen uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider op het gebied van online educatie voor kinderen. Samen hebben we Squla laten uitgroeien tot een favoriet merk en platform bij een breed publiek. De groei van het aantal gebruikers van 20.000 naar een paar honderdduizend ouders, leerkrachten en vooral kinderen, maakt me meer dan trots.”

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *