RTL7 met documentaire over Tim Coronel

RTL7 komt met een documentaire waarin het coureur Tom Coronel volgt tijdens de Dakar-rally. Coronel filmt al geruime tijd alles van binnenuit.  De coureur voert de kijker mee over grote hoogtes van 5000 meter en door de diepste kuilen.

Het verhaal van Tom Coronel die samen met zijn broer Tim start in de Dakar-rally van 2017 wordt prachtig samengevat. Meer dan 400 uur eigen materiaal en bijna 200 uur ruw beeldmateriaal laat het ware verhaal van de coureur zien die wordt geteisterd door vermoeidheid, zuurstofgebrek.

Gemonteerd met de mooiste muziek wordt de zwaarte duidelijk, maar ook de hechte vriendschappen die je overhoudt en natuurlijk de innige band met de plaatselijke bevolking die te allen tijde klaar staat om de coureurs te helpen maar ook te verwelkomen.

Voor Tom Coronel wekt de film zijn emotie opnieuw tot leven: “Ik zie dingen in deze film die ik door uitputting echt niet meer wist. De finesse waarmee hij is gemonteerd brengt mij weer terug naar de weken afzien, ik moest slikken om mezelf in deze conditie te zien. Tegelijkertijd ben ik echt razend trots op deze editie van Dakar.”

Dakar, Been There, Done That… is op 23 december te zien om 19.00 uur bij RTL7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *