Ruim 1,4 miljoen kijkers voor finale Dance Dance Dance

Zaterdagavond zaten veel mensen voor de televisie. Het weer buiten was ideaal voor een avond voor de buis. Er was genoeg te bekijken voor de kijkers. Zo zond RTL 4 de finale van Dance Dance Dance uit. In de finale dansten Zoey & Marnix tegen Stijn & Toprak.

Uiteindelijk ging de overwinning naar Zoey & Marnix. Hiermee verdienden zij €100.000,- voor de hersenstichting. Maar liefst 1.492.000 mensen zaten om 20.00 uur klaar voor deze finale. Hierdoor staat Dance Dance Dance op plek drie in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 24,0 %. 

Maar stiekem waren alles ogen op Chantal Janzen gericht. De presentatrice had namelijk een belofte gemaakt bij Jandino Asporaat. Hij hield in show één een slang om zijn nek. Als tegenprestatie moest Chantal een ‘speciale’ dans uitvoeren. Dat deed zij met volle overtuiging. Als een ware ‘Pussycat Doll’ maakte ze het hoofd van Jandino compleet op hol.

RTL 4 had wel last van concurrentie. NPO 1 zond zaterdagavond de WK kwalificatie wedstrijd tussen Wit-Rusland en Nederland uit. Voor het Nederlands elftal stond er veel op het spel. Maar het spel was niet echt spectaculair. Het werd in Wit-Rusland 1-3 voor Nederland. Hiermee lijkt een kans op het WK voor Nederland nog niet te zijn verspeeld.

In totaal keken er 2.115.000 mensen naar deze voetbalwedstrijd. Dat is goed voor een marktaandeel van 34,3 % voor de NOS. Daarmee is deze voetbalwedstrijd het best bekeken programma van de zaterdagavond. De nabeschouwing was nog goed voor 1.255.000 kijkers.

Direct na de finale van Dance Dance Dance schakelden veel kijkers weg. Om 22.00 uur zond de commerciële zender de zesde aflevering van Kroongetuige uit. Hier keken weer 553.000 mensen naar. Hiermee staat Kroongetuige op plek veertien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hiermee uit op 9,8 %.

Door de WK kwalificatie wedstrijd werd Dwars door de week later uitgezonden. Dat satirische programma was pas om 23.10 uur te zien. In totaal keken daar nog zeker 627.000 mensen naar. Recht tegenover Dwars door de week scoorde The Graham Norton Show zeker 229.000 kijkers op NPO 3.

NPO 2 hield zich bezig met het Verborgen verleden van Sacha de Boer. De voormalige NOS nieuwslezeres wist 386.000 mensen te bereiken. Het reportage programma staat hiermee op plek 22 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 6,3 %.

SBS6 stond er weer als laatste bij. De show, Wedden dat ik het kan?, deed het niet best. De concurrentie op de zaterdagavond is gewoon te sterk. Rond 20.00 uur schakelden er toch nog 384.000 mensen in voor de show van Jeroen van der Boom. Met deze kijkcijfers staat de presentator op plek 23 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt hiermee uit op 6,3 %.

Dit alles blijkt uit de cijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto: RTL / William Rutten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *