Ruim twee miljoen kijkers voor de Sinterklaasintocht

Zaterdagmiddag was het dan eindelijk weer zover. Sinterklaas arriveerde in het Friese Dokkum. Rond de klok van 12.00 uur kon de kijker alles live volgen. Deze hele week maakte het Sinterklaasjournaal verslag van het feest van de Goedheiligman. In totaal keken er zeker 2.219.000 mensen naar de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Dit jaar kwamen er zowel zwarte als ook witte Pieten in voor.

Begin deze week was de komst van zwarte Piet nog onzeker. Het Sinterklaasjournaal hield het bijna tot op de laatste dag spannend. Veel kijkers reageerden op het ontbreken van zwarte Pieten. Maar gelukkig kwam alles toch nog goed. Met de 2.2219.000 kijkers voor de intocht, staat Sinterklaas op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 72,9 %. 

Maar hier bleef het niet bij. Rond 15.30 uur werd de film Het paard van Sinterklaas (2005) uitgezonden op NPO 3. Deze speelfilm werd bekeken door 136.000 kijkers. Om 18.00 uur zaten er weer 827.000 mensen klaar voor het Sinterklaasjournaal. Hiermee staat het Sinterklaasjournaal op plek elf in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 18,8 %.

Maar een andere film wist in zaterdagmiddag veel kijkers te bereiken. Rond 13.20 uur, direct na de Sinterklaas intocht, keken er 524.000 mensen naar Shaun het schaap, de film. Hiermee staat deze film van het bekende schaap op plek twintig in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel kwam hierbij uit op 28,5 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *