Rusland wint Junior Songfestival, Nederland eindigt als vierde

Rusland heeft het Junior Eurovisie Songfestival in Georgië gewonnen, Nederland eindigde op de 4de plaats. De Nederlandse inzending FOURCE kreeg van de mensen thuis de meeste stemmen, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. De stemmen van de mensen thuis telde voor 50 procent mee.

De andere 50 procent werd bepaald door de vakjury’s van de deelnemende landen. Zangeres Polina Bogoesevitsj van Rusland kreeg met haar nummer Wings in totaal de meeste punten. FOURCE won afgelopen september de nationale finale en mocht Nederland daarom vertegenwoordigen.

Voor het eerst konden televisiekijkers dit jaar gratis stemmen via de website van het Junior Songfestival. Ook kon je dit jaar voor het eerst op je eigen land stemmen. Toen alle landen aan de beurt waren geweest konden de mensen thuis stemmen. Hun stemmen telde voor 50 procent mee.

Tijdens de internationale finale werd bekendgemaakt dat het Junior Eurovisie Songfestival volgend jaar plaatsvindt in Wit-Rusland. Bij de volwassenversie van het Songfestival mag het winnende land het Songfestival organiseren, maar bij het Junior Songfestival wordt dat door de organisatie bepaald.

Foto: AVROTROS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *