SBS 6 zesde zender met tv-première Inception

0304_InceptionDe tv-première van Inception, een van de 35 meest succesvolle bioscoopfilms aller tijden, heeft maandagavond niet voor hoge kijkcijfers gezorgd op SBS 6. Er schakelden 477.000 kijkers in. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De veel geprezen hitfilm met Leonardo DiCaprio werd om half elf onderbroken door Hart van Nederland, waardoor de filmkijker tot 23.40 uur wakker moest blijven. Hart was met 680.000 kijkers de meest bekeken SBS 6-uitzending van de avond.

SBS 6, ooit steevast de derde zender van Nederland, moest maandagavond maar liefst vijf concurrenten voor laten gaan. Ze was voor even de zesde zender van het land.

De top vijf van meest bekeken programma’s op maandag wordt gedomineerd door Nederland 1, dat veel kijkers scoorde met winnaar van de avond Radar (2,1 miljoen kijkers), Memories (1,9 miljoen), Journaal (1,8 miljoen) en de seizoensfinale van ‘t Schaep in Mokum (1,7 miljoen).

Alleen RTL 4 wist de top vijf binnen te dringen met bijna 1,8 miljoen kijkers voor Goede Tijden Slechte Tijden. Op prime time behaalde Crime Scene Investigation een mooie 1,1 miljoen kijkers.

De derde zender op prime time was RTL 7, dat goede zaken deed met Voetbal International. Er keken 919.000 mensen naar de voetbaltalkshow, goed voor de laatste plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 15.

Op Net5 trok de allerlaatste Private Practice ooit 330.000 kijkers.

De top 25 best bekeken programma´s vind je op onze kijkcijfers pagina.

© Mediacourant

Geef een reactie