SBS6 met derde seizoen De Meldkamer

SBS6 start met het derde seizoen van de realityserie De Meldkamer. In het derde seizoen van de serie krijgt de kijker een niet eerder vertoonde blik in de wereld van 112-meldingen en het afhandelen van deze indringende incidenten door de politie.

Met behulp van getuigen, cameratoezicht en vooral zeer snel handelen maakt de politie jacht op de criminelen. De meldkamers handelen dagelijks honderden 112-meldingen af die er binnenkomen. Hier krijgen zij te maken met de meest heftige situaties en bijbehorende emoties. De meldkamer is al lang geen telefooncentrale meer, waar vanuit politie en andere hulptroepen worden aangestuurd.

Tegenwoordig is het een hypermodern zenuwcentrum bij het oplossen van levensbedreigende en criminele incidenten, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van videobeelden. De beelden zijn afkomstig van actioncams, bewakingscamera’s, helikopters, smartphones en toezichtcamera’s op straat. Op grote videowalls komen al deze beelden binnen bij de meldkamers door heel Nederland. Videobeelden spelen een steeds grotere rol in het oplossen van problemen.

De Meldkamer vanaf vrijdag 6 april om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: SBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *