SBS6 stopt met serie Dokter Tinus

SBS6 stopt met de serie Dokter Tinus, dat bevestigt de zender aan het AD. “Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Het marktaandeel van het laatste seizoen in de doelgroep 20-54 jaar, waar SBS 6 zich op richt, is 25 procent lager ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande seizoenen.”

Talpa maakt bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, een afweging om ermee te stoppen. “Het continueren van een serie die dalende cijfers laat zien, zou zeker in dit geval ook nog afbreuk doen aan het eerdere succes van Dokter Tinus. Om deze reden komt er geen nieuw seizoen maar kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op de serie.”

Eerder deze week sprak hoofdrolspeler Thom Hoffman zich uit over de serie. Hoffman liet op de radio weten dat er zender nog geen groen licht heeft gegeven voor een vervolg. “De serie wordt van jong tot oud heel enthousiast bekeken. Het pikante eraan is nu dat we eigenlijk op dit moment niet weten wat er met de serie gaat gebeuren. Men wikt en weegt.”, zo liet Hoffman weten in het programm ‘t Wordt Nu Laat.

De hoofdrolspeler liet ook weten dat SBS6 mocht besluiten de stekker eruit te strekken, te gaan kijken naar de mogelijkheid om het programma te gaan verhuizen. “Ik zal in elk geval blijven knokken dat Tinus zijn verhaal keurig netjes wordt doorverteld en verder verteld voor de 1,5 miljoen kijkers per keer. Naar de kijkers toe vind ik het heel belangrijk dat we het verhaal in elk geval heel mooi kunnen afronden. Waar dat gaat gebeuren?”

Foto: TalpaTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *