Simone Weimans wil kennisquiz presenteren

NOS-presentatrice Simone Weimans zou best eens een quiz willen presenteren. “Ik zou een programma als Per seconde wijzer of 2 voor 12 best leuk vinden eens te doen, ik ben dol op spelletjes”, vertelt ze in het AD. “Maar ik zie mezelf geen showtrap aflopen hoor.”

Simone presenteert woensdagavond de live-uitzending rond de herdenking van de moord op Martin Luther King, dat dit jaar 50 jaar geleden is. “De man is een icoon van de zwarte gemeenschap, of je nu uit de VS komt of uit Suriname, waar mijn ouders vandaan komen. Je hebt hem altijd in je achterhoofd zodra het over gelijke rechten voor minderheden gaat”, zegt Simone.

“Het feit dat ik als zwarte vrouw bij het journaal werk, dat was in Kings tijd echt ondenkbaar.” Voor de NOS presenteert Simone volgende maand ook de uitzendingen rond 4 en 5 mei.  “Ik denk dat iedere NOS-lezer op een gegeven moment denkt: nu ken ik het kunstje wel. Goed om daarbuiten ook wat dingen te doen. Ik vind het heel fijn om wat vaker uit de journaal-keurslijf te stappen.”

Foto: NOS / Stefan Heijdendael

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *