Spangas verkocht aan Noorwegen

De jeugdserie SpangaS is verkocht aan de Noorse publieke omroep NRK Super. Dat maken producent NL Film, KRO-NCRV en internationale sales agent Dutch Features Global Entertainment vandaag bekend.

NRK Super brengt de serie vanaf eind augustus. Het is niet de eerste keer dat de jeugdserie opvalt in het buitenland. Eerder werd SpangaS al verkocht aan Duitsland en zijn de remake-rechten aan Zwitserland verkocht. De serie is door de jaren heen bekroond met o.a. de Gouden Stuiver, de Beeld & Geluid Award, de Cinekid Kinderkast Publieksprijs en de Zapplive Award.

“NRK Super was enthousiast over de manier waarop SpangaS complexe, maatschappelijke thema’s zoals pesten, genderdiversiteit en stille armoede aankaart, en tegelijkertijd entertainend blijft. Dat vind ik een groot compliment voor de serie, die in Nederland al twaalf jaar lang onafgebroken de jonge kijker weet te boeien, inspireren en vast te houden. We verheugen ons op een lange samenwerking.”, zo laat Kaja Wolffers van NL Film weten.

SpangaS is Nederlands langstlopende dagelijkse jeugd dramaserie, waarvan momenteel seizoen 11 dagelijks wordt uitgezonden op NPO Zapp. De opnames van seizoen 12 zijn deze week van start gegaan. In november dit jaar viert de serie zijn 12,5 jarig jubileum met de 2000e aflevering.

Foto: KRO-NCRV / Annemieke van der Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *