Sterren Springen gaat door in Groot-Brittannië

20120826_105437_SBS6SterrenSpringenOok Groot-Brittannië smult van schoonspringende sterren. De Britse editie van Sterren Springen, Splash!, krijgt een tweede seizoen. Dat schrijft de BBC.

Zaterdag bleven zo’n 5,6 miljoen Britten thuis voor de finale van Splash! Eddie ‘The Eagle’ Edwards won de eerste editie van de schoonspringshow.

Schoonspringer Tom Daley, die tijdens de Olympische Spelen een bronzen medaille won, is blij dat Splash! doorgaat. “Ik ben in de wolken”, vertelde de 18-jarige, die als mentor betrokken is bij de schoonspringshow. “Dankzij Splash! is schoonspringen prime-time op televisie. Clubs vanuit het hele land hebben als gevolg van de populariteit van de show wachtlijsten.”

Sterren Springen is een format van Eyeworks. Het programma is inmiddels aan tientallen landen verkocht. Onder meer in de Verenigde Staten en China gaan sterren oefenen op salto’s en schroeven.

In Nederland gaan de BN’ers na de duikplank van de skischans. Voor Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans, dat vanaf eind deze maand te zien is, binden onder anderen Emile Ratelband en Lange Frans de lange latten onder.

Geef een reactie