Summer Songs 2017 #2: Happy

De single Happy van Pharrell Williams werd in 2013 uitgebracht. Dit swingende en vrolijke nummer werd een regelrechte wereldhit. In Nederland heeft Happy enorm lang in de Nederlandse top 40 gestaan. Deze single sloeg zo erg aan, dat niemand er om heen kon. Naast het succes voor Pharrell zelf, werd het nummer ook gecombineerd met een film.

Verschrikkelijke Ikke (Dispicable Me) werd in 2010 uitgebracht. In deze film draaide alles om de slechterik Gru. Samen met zijn gele helpers, beter bekend als de Minions, is hij op het verkeerde pad. Maar dan veranderd Gru van een slechterik naar een huisvader. Hij adopteert de drie zusjes Agnes, Margo en Edith. In het begin wil Gru niets van de drie zusjes weten, maar dat beeld veranderd al vrij snel. 

In 2013 verscheen het tweede deel van Verschrikkelijke Ikke. Opnieuw speelde Gru en de Minions de hoofdrol. Nu is er een slechterik die zijn plek opeist. Gru komt in een spannend avontuur terecht. De band met zijn pleegdochters wordt alleen maar sterker. Deze film heeft haar succes ook een beetje te danken aan het nummer Happy. Dit nummer werd de officiële titelsong van Verschrikkelijke Ikke 2.

Zowel Pharrell als ook de film deelden het succes. Beide hebben elkaar geholpen om tot een succes te komen. Bij het horen van Happy werd meteen gedacht aan Verschrikkelijke Ikke. Een titelsong maken voor een (animatie)film is vrij lastig. Waar moet een nummer uit bestaan om tot een succes te komen?

Wanneer je dit bedenkt, past Happy perfect bij Verschrikkelijke Ikke 2. Het nummer is vrolijk, de tekst is eenvoudig en de melodie is swingend. Het heeft alles in zich om een zomerhit te worden. De kracht van film en muziek zijn bij elkaar gebracht. Dat het zo’n groot succes zou worden, had niemand kunnen bedenken. De hele wereld kende in één klap Pharrell en ook de film Verschrikkelijke Ikke .

Ook in 2017 wordt het nummer Happy nog altijd gedraaid. De film, Verschrikkelijke Ikke, heeft inmiddels een derde deel. Na de eerste twee delen, nam Gru een korte pauze. Toen namen de Minions het hef in eigen (gele) handen. Zij waren er klaar voor om een eigen film te maken. Dat was niet zo succesvol als de Verschrikkelijke Ikke films, maar werd wel goed ontvangen.

Nu is Gru terug voor een spannend nieuw avontuur. Het derde deel van Verschrikkelijke Ikke is een feit. De mensen lopen warm voor deze film. Volgens Pathé behoorde deze film bij de best bekeken films van de afgelopen weken. Het blijkt wel dat Verschrikkelijke Ikke een groot succes is. Mede door het succes van het nummer Happy.

Hiermee wordt wel duidelijk dat een film en muziek prima samen gaan. Deze twee hebben elkaar meer dan nodig. Een film heeft muziek nodig om een stukje herkenning te krijgen. De muziek kan er voor zorgen dat een film beter blijft hangen. Wanneer je dan het nummer hoort, denk je meteen terug aan de film. Een succesvol (film)nummer uitbrengen is dan een kunst op zich. Pharrell heeft zich hiermee meer dan bewezen. Happy is hier een heel goed voorbeeld van.

Bekijk hieronder de videoclip van Pharrell’s single Happy:

Volgende week verschijnt er weer een normale Summer Songs. Die zal dan in het teken staan van zangeres Katy Perry. Zij heeft meerdere hits op haar naam staan. In die editie worden al haar hits beschreven. Zorg dat je die niet mist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *