Summer Songs 2017: #7 Bruno Mars

Zanger Bruno Mars heeft veel hits op zijn naam staan. Voordat hij zelf doorbrak met zijn eigen muziek, schreef hij hits voor andere artiesten. Zo schreef Bruno nummers voor Alexandra Burke, Brandy en Flo Rida. Maar in 2010 brengt Bruno een eerste single uit. Het nummer Nothin’ On You werd een samenwerking met B.O.B. Dit werd een eerste hit voor de zanger.

Maar bij het nummer Just The Way You Are, leerde de wereld Bruno pas echt kennen. Dit nummer was een combinatie van een liefdessong en een zomerhit. De tekst was gebaseerd op de liefde en de melodie had iets typisch zomers. Een nummer die lekker in het gehoor ligt en die je niet snel kwijt raakt. De videoclip heeft ook zeker geholpen bij het het succes van dit nummer. 

Over liefdesnummers gesproken; na Just The Way You Are, volgende het nummer Grenade. Dit is geen typische zomerhit, maar wel een hit van Bruno. Dit nummer had een krachtige melodie en een sterkte tekst. In de tekst zingt Bruno dat hij alles overheeft voor zijn grote liefde. Hij zou zelfs een granaat opvangen als dat nodig zou zijn.

Daarna komt Bruno met The Lazy Song. Dit is echt een zomerhit voor een zwoele avond. De tekst heeft dan ook alles in huis om een zomerhit te zijn. Bruno heeft in dit nummer weinig zin om iets te doen. Dat gevoel past erg goed bij een warme zomeravond. Gewoon lekker niets doen, genieten van de zon én van de stem van Bruno.

In 2011 brengt Bruno het nummer Marry You uit. Opnieuw scoorde de zanger met dit nummer een hit. De melodie had weer iets zomers. Ook de opvolger, Locked Out Of Heaven was een regelrechte hit. Met beide hits heeft Bruno laten zien dat hij zelf ook hits kan scoren.

Na het trouwen (Marry You), besloot Bruno te zoeken naar een Treasure. Dit nummer had naast pop, ook funk invloeden. De combinatie tussen deze twee leidde weer tot een hit voor de zanger. De melodie was uptempo en bovendien vrolijk. Ook dit nummer werd goed ontvangen op de verschillende radiozenders.

Maar in 2014 brachten Bruno en Mark Ronson het nummer Uptown Funk uit. De hele wereld leek dit nummer wel te omarmen. De combinatie tussen pop, funk en r&b was goud waard. Dit nummer zorgde ervoor dat iedereen vrijwel direct vrolijk werd. Het nummer had iets magisch, het werd dan een grote hit. Ook in 2017 is dit nummer niet meer weg te denken van de radio.

Bekijk hieronder de videoclip van Uptown Funk:

Over magisch gesproken; in 2016 komt de single 24K Magic uit. Wederom laat Bruno zien wat hij goed kan. De combinatie tussen pop en funk lijkt iedere keer weer te slagen. Dit dansbare nummer werd dan ook weer een grote hit voor de zanger. Dit nummer had ook weer iets typisch zomers. Het zorgde voor een vrolijk gevoel, wat ook de bedoeling is van een zomerhit.

In 2017 kwam het nummer That’s What I Like uit. Dit nummer is niet een echt zomers nummer. Maar het werd wel weer een typisch nummer van Bruno. Het zou prima passen op een warme zomeravond. De melodie was vrij rustig en weer met een vleugje funk. Naast uptempo nummers, liet Bruno merken dat hij ook rustige nummers kan uitbrengen.

Maar Just The Way You Are en Uptown Funk zijn wel de twee beste zomerhits van Bruno. Vooral Uptown Funk is ontzettend vrolijk, aanstekelijk en bovendien uptempo. Over de melodie en de tekst is bijzonder goed nagedacht. Het is een nummer die iedere zomer weer terug keert op de radiozenders.

Hiermee zit de zevende Summer Songs erop. Volgende week verschijnt de achtste en laatste Summer Songs. Die zal in het teken staan van het nummer Welcome To New York van Taylor Swift. Dit nummer is te horen in de animatiefilm Huisdierengeheimen. Meer hierover is volgende week te lezen in de laatste Summer Songs van 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *