Summer Songs 2017: #8 Welcome To New York

In 2016 komt Illumination Entertainment met de film The Secret Life of Pets. Deze film laat het geheime leven van onze huisdieren zien. Wat doen onze huisdieren als wij niet thuis zijn? In Nederland is deze film beter bekend onder de naam Huisdiergeheimen.

De hoofdrol is voor hond Max. Hij heeft een ideaal leventje met zijn baas. Op een dag heeft het baasje van Max een verrassing. Zij heeft een andere hond uit het asiel gehaald. Deze nieuwe hond, Duke, lijkt het allemaal leuker te vinden dan Max.

De twee kunnen niet bepaald goed met elkaar over weg. Max probeert er alles aan te doen om Duke het huis uit te krijgen. Helaas loopt dat net even anders dan de bedoeling is. Tijdens een uitje met alle honden uit de buurt gaat het al snel mis. Max en Duke raken de groep kwijt en belanden in New York verdwaald. Zij moeten zien samen te werken om weer veilig thuis te komen.

Het thuisfront maakt zich grote zorgen. Onder leiding van Gidget gaan een groep dieren op zoek naar Max en Duke. Dit wordt een avontuur om nooit te vergeten. In het begin lijkt Huisdiergeheimen maar een eenvoudige film. Maar niets is minder waar. Deze animatiefilm is echt de moeite waard om te gaan kijken. Het is een film met heel veel humor. Ook komen er spannende dingen in voor, maar de humor heeft toch wel de overhand.

Het draait ook om vriendschap. Hoe ver ga je om een vriend in nood te helpen. Net op het moment dat Max denkt van Duke af te zijn, bedenkt Max zich. Hij moet zijn nieuwe vriend helpen. Zijn baasje heeft hem niet voor niets uit het asiel gehaald. Wanneer het er slecht uit ziet, laat Max zich van zijn dapperste kant zien.

Een film zonder muziek is ondenkbaar. Ook in Huisdiergeheimen is muziek te horen. Meteen bij het begin van de film is het nummer Welcome To New York van Taylor Swift te horen. Dit vrolijke zomerse nummer is daarmee de titelsong van Huisdiergeheimen geworden. Welcome To New York is geen officiële single geworden. Maar dit nummer is wel toegevoegd aan de soundtrack van deze animatiefilm.

Van de melodie van Welcome To New York word je meteen vrolijk. Ook van Huisdiergeheimen word je vrolijk. Dit nummer en deze film passen dan goed bij elkaar. Het is bovendien fijn om een niet bekend nummer te horen in een bekende animatiefilm. Op die manier heeft Taylor de kans om nog meer muziek bekender te maken. Het is weer een mooi voorbeeld van muziek en film die hand in hand gaan. Opnieuw een gouden combinatie: Taylor Swift en Huisdiergeheimen.

Welcome To New York staat op Taylor Swift’s album 1989.  Dit album had allerlei muziekinvloeden uit de jaren ’80. Dat was vooral goed te horen in het nummer Out Of The Woods. Op dit album stonden ook de hits Shake It Off en Blanke Space.

Hiermee zit de laatste Summer Songs van 2017 erop. In totaal verschenen er acht edities. Vier keer stond één artiest centraal en vier stond een film centraal. Volgend jaar zullen er nieuwe edities van Summer Songs verschijnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *