Summer Songs 2018: #1 Shakira

Het is volop zomer in Nederland. Ook in 2018 verschijnen er weer verschillende edities van Summer Songs. Sommige edities zien er net even anders uit dan andere jaren. Zo staat de eerste editie van dit jaar in het teken van Shakira. Er is al eerder een Summer Songs verschenen over Shakira. Maar deze editie gaat over de bijzondere samenwerkingen van de zangeres. Met wie heeft zij bijvoorbeeld allemaal hits gescoord?

Misschien wel één van de leukste samenwerkingen was met Freshly Ground. Samen brachten zij in 2010 de zomerste hit Waka Waka (This Time For Africa) uit. Het werd de titelsong voor het WK voetbal. Maar niet alleen tijdens het WK werd dit nummer gedraaid. Ook buiten het WK voetbal zong iedereen deze hit van Shakira moeiteloos mee. Nu wordt dit nummer nog vaak gedraaid. Zeker in de zomer mag dit nummer niet ontbreken. 

Een andere zomerse hit maakte Shakira met rapper Wycleff Jean. Zij brachten het nummer Hips Don’t Lie uit. Dat de heupen van Shakira niet liegen wisten wij natuurlijk al. Sinds haar komst naar Nederland, met Whenever, Wherever, zagen wij dat Shakira prima kan dansen met haar heupen. Daarom besloot zij een paar jaar later dit nummer op te nemen. Ook deze samenwerking leverde Shakira een grote hit op.

Shakira & Freshly Ground:

Misschien wel een hele bijzondere samenwerking; Shakira én Timbaland. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die samenwerking niet aan zag komen. Maar het nummer, Give It To Me, klinkt wel heel lekker. De rapper nam ineens met iedereen een nummer op. Zo maakte hij nummers met Nelly Furtado, The Pussycat Dolls en met Justin Timberlake. Ineens was daar ook een duet met Shakira! Het werd in Nederland niet echt een dikke hit, maar luister zelf, deze bijzondere samenwerking is helemaal niet slecht!

Shakira & Timbaland:

Shakira zingt vaak in het Engels. Maar ook in het Spaans kan de zangeres prima zingen. Zo maakte hij een duet met rapper Maluma. Vooral de bijbehorende videoclip werd massaal bekeken. Het nummer Chantaje werd in Nederland een top tien hit. Maar vooral de views op YouTube waren voor Shakira bijzonder. Zo deelde zij vaak op haar Social Media hoeveel mensen haar clip al hadden bekeken.

Met Alejandro Sanz kwam Shakira met het nummer La Tortura. Ineens leerde Nederland deze Alejandro kennen. Dit nummer werd ook een hit voor Shakira. Het was een bijzonder nummer voor de Nederlandse fans. Zelf moest ik even wennen aan deze muziekstijl van Shakira. Ineens was het minder pop en meer iets anders. Niet dat dat slecht is, maar het was wel anders.

Niet alleen mannen wilden een duet met Shakira. Ook collega zangeres Beyoncé wilde graag met Shakira zingen. Zo ontstond het nummer Beautiful Liar. Ineens ging Beyoncé ook buikdansen, iets wat eigenlijk alleen Shakira deed. Dat vond ik best opmerkelijk. Maar toch werd het nummer goed ontvangen. De twee zangeressen bundelen hun krachten en maakten een dikke zomerhit.

Dat heeft Rihanna ook gezien. Dus besloot ook zij een duet te maken met Shakira. Zij kwamen met het nummer Get It Started. De videoclip leverde vrij bijzondere beelden op. Het leek wel alsof Rihanna en Shakira het samen erg gezellig hadden. Misschien was dat wel het doel van Rihanna? Maar ook dit nummer deed het erg goed. Het werd ook veel gedraaid op de radio.

Naast de samenwerkingen scoorde Shakira ook alleen veel hits. Zo brak zij in Europa door met haar hit Whenever, Wherever. Daarna bleven de hits maar komen. Vooral in de zomer wist Shakira altijd wel een hit te scoren. Ook het nummer Loca is vrij zomers te noemen. Alleen schrok ik heel erg van de videoclip. Shakira leek wel heel erg dun geworden.

Hiermee zit de eerste editie van Summer Songs 2018 erop. Volgende week staat zangeres Kylie Minogue centraal. De zangeres heeft ook meerdere duetten op haar naam staan. Maar welke waren dat ook alweer? Dat lees je volgende week in de tweede editie van Summer Songs 2018!

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *