Talpa-show Dance Dance Dance niet op SBS6 maar bij RTL4

Dance Dance Dance - KandidatenTwee weken geleden werd bekend dat Talpa een nieuw format had ontwikkeld dat veel lijkt op Dancing with the Stars. Het nieuwe programma Dance Dance Dance zou op SBS6 uitgezonden gaan worden, maar dat blijkt toch niet zo te zijn.

RTL4 heeft vandaag laten weten dat zij het nieuwe dansprogramma van Talpa gaan uitzenden. “Maandenlange voorbereiding, elk vrij uurtje keihard trainen, helse spierpijnen en gaan voor het uiterste: dat is het lot van de vijf koppels die dit najaar bij RTL 4 schitteren in de splinternieuwe, verbijsterende dansshow ‘Dance Dance Dance’”, laat RTL weten.

“Vijf bekende Nederlanders storten zich met hun eigen partner, familielid of collega vol overgave in dit dansavontuur met als einddoel op spectaculaire wijze de sterren van de hemel te dansen. Het niveau is hoog, in ‘Dance Dance Dance’ is dan ook alleen plek voor BN’ers die stuk voor stuk écht kunnen dansen”, vervolgd de zender.

Bekende RTL-gezichten doen mee aan de nieuwe dansshow van RTL4. Humberto Tan, die elke werkdag RTL Late Night presenteert, is samen met zijn dochter Julia één van de danskoppels. Verder doen de RTL-gezichten Pip Pellens, bekend uit GTST, met haar vriend Pim Wessels, oud SYTYCD-jurylid Euvgenia Parakhina en partner Jeroen Jorna, ‘Moordvrouw’-acteurs Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi mee. Ook Sylvana Simons doet mee aan het nieuwe dansprogramma samen met haar neef Regillio Denswil.

“Dansprofessional Timor Steffens, de man die met grootheden als Michael Jackson en Madonna het podium deelde, is als artistiek leider intensief betrokken bij het creatieve proces en eindverantwoordelijk voor alle choreografieën. Elke act wordt kritisch beoordeeld door een vakjury”, vult RTL4 nog aan. De presentatie van Dance Dance Dance is in handen van Chantal Janzen en Jandino Asporaat.

In zes afleveringen zetten de koppels verschillende dansacts neer, op de muziek én met de originele choreografie van deze zeer bekende dansnummers. Door het gebruik van de nieuwste technieken, zoals videomapping en augmented reality, is sensatie verzekerd bij alle optredens. De koppels schitteren niet alleen als duo, maar krijgen ook de kans om de jury omver te blazen met een spectaculaire solodans.

Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland, laat weten: “Met dit programma zetten we een nieuwe stap in het zaterdagavondamusement van RTL 4. De mooie combinatie van de persoonlijkheden, het gebruik van de nieuwste digitale technieken en het weergeven van de weg naar de optredens toe, leidt tot een visueel en inhoudelijk spektakel.”

Hij vervolgd:  “Het feit dat de deelnemende koppels bereid zijn om hun leven maandenlang in het teken te zetten van ‘Dance Dance Dance’ geeft wel aan dat er iets bijzonders aan de hand is. Ik verheug me dan ook enorm op dit programma en de unieke filmische video-ervaringen.”

Elk koppel verdient een geldbedrag dat ze schenken aan een door hen zelf te kiezen goed doel. In de finale geeft het winnende koppel maar liefst 100.000 euro weg. Dance Dance Dance is aankomend najaar te zien bij RTL4.

Lees ook: ‘Talpa maakt nieuwe Dancing with the Stars voor SBS6’

Bekijk RTL Late Night met Humberto Tan op TVblik.nl/rtl-late-night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *