Feyenoord maakt zich op voor Europese finale
Bron: UEFA.com

Feyenoord maakt zich op voor Europese finale

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Feyenoord neemt het vanavond op tegen AS Roma in de finale van de Conference League. Het is voor de Rotterdammers de eerste Europese finale sinds de UEFA Cup-winst van 2002. Feyenoord en AS Roma trappen om 21.00 uur af en de wedstrijd is te zien op Veronica of ESPN.

Justin Bijlow lijkt tegen AS Roma zijn rentree te maken voor Feyenoord. De 24-jarige sluitpost moest in maart geopereerd worden aan zijn voet en het seizoen voor de Rotterdammer leek ten einde, maar na een voorspoedig herstel trainde Bijlow op het trainingskamp volledig mee. Verder lijkt Slot geen wijzigingen aan te brengen in zijn basis. De defensie van de Rotterdammers zal bestaan uit Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia. Het middenveld lijkt te bestaan uit Aursnes, Kökcü en Til en voorin kiest Slot voor Nelson, Dessers en Sinisterra. 

Bij de Romeinen lijkt de opstelling op voorhand redelijk voor de hand te liggen. José Mourinho lijkt te kiezen voor een tactiek met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee man voorin. Onder de lat kiest Portugese oefenmeester voor de ervaren doelman Rui Patrício. De achterhoede zal vermoedelijk bestaan uit Karsdorp, Manchini, Smalling, Ibañez en Zalewski. Op het middenveld lijkt Mourinho te kiezen voor Oliviera, Pellegrini en Cristante en de voorhoede zal waarschijnlijk bestaan uit Zaniolo en Abraham. Voor Rick Karsdorp wordt de ontmoeting met Feyenoord een bijzondere, want de rechtsback speelde een lange periode voor Feyenoord. Na een lastig begin bij  AS Roma is Karsdorp sinds dit seizoen uitgegroeid tot een basisspeler bij de Romeinen. 

Feyenoord gaat in Tirana op jacht naar hun vierde Europese titel. In 2002 wist Feyenoord onder leiding van Bert van Marwijk de UEFA Cup te winnen  door Borussia Dortmund in de finale te verslaan. Voor de andere Europese titels van Feyenoord moeten we wat verder terug in het verleden. In 1974 wist Feyenoord beslag te leggen op de UEFA Cup en in 1970 wist Feyenoord de Europacup I te winnen.

De wedstrijd AS Roma-Feyenoord is vanavond om 21.00 te zien op Veronica en ESPN. Vanaf 20.00 uur kan je op beide zenders kijken naar de voorbeschouwing op de finale.