Robbie Kammeijer volgt Jan de Hoop op bij het RTL Ontbijtnieuws
Bron: William Rutten

Robbie Kammeijer volgt Jan de Hoop op bij het RTL Ontbijtnieuws

Geschreven door Pieter Jongsma

Robbie Kammeijer volgt Jan de Hoop op als presentator van het RTL Ontbijtnieuws. Hij maakt vanaf september de overstap van EditieNL naar het RTL Ontbijtnieuws. Robbie zal vier ochtenden per week te zien zijn tussen 06:30 en 09:15 uur bij RTL 4 en vult daarmee het team aan na het vertrek van anchor Jan de Hoop, die op 2 juni 2022 met pensioen gaat.

Naast Robbie blijven vaste invallers Meike de Jong en Boyan Ephraim te zien bij het RTL Ontbijtnieuws. Wie het team van Editie NL gaat versterken vanaf september is nog niet bekend.

Robbie Kammeijer kijkt uit naar zijn nieuwe plek: “Ik heb met volle overtuiging ‘ja’ gezegd en ik ben erg blij met de kans om het RTL Ontbijtnieuws eigen te mogen maken. Samen met het team ga ik werken aan hoe we onze kijkers zo goed mogelijk kunnen bijpraten aan de ontbijttafel. Met meer live gesprekken, meer duiding en meer ruimte voor de mooie en interessante verhalen die alle collega’s van het RTL Nieuws produceren. Dat is ontzettend leuk om mee bezig te zijn. Pieken zo vroeg op de dag zal voor mij even wennen zijn, ik duik vanaf nu extra vroeg mijn bed in om er tegen die tijd ook zo vroeg uitgeslapen uit te zien.”