The Big Music Quiz gaat weer van start

Donderdagavond zal voor een deel in het teken staan van muziek. Want op deze avond zal het nieuwe seizoen van The Big Music Quiz te zien zijn. Presentator Humberto Tan is terug met negen nieuwe afleveringen. In The Big Music Quiz draait het, heel verrassend, allemaal om muziek. Acht Bekende Nederlanders (BN-ers) gaan iedere week de muzikale strijd met elkaar aan.

Het vorige seizoen was nog op de vrijdagavond van RTL 4 te zien. Nu wordt The Big Music Quiz op de donderdagavond gezet. Direct na Gorden & Estelle: Weg ermee! is de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Big Music Quiz te zien. Vorige week was de start van Gordon en Estelle. De eerste aflevering bereikte geen miljoen kijkers, iets waar Gordon wel op hoopte. 

In verschillende rondes moeten de BN-ers allerlei muziek feiten zien te raden. Welke artiest horen zij? Wat is de titel van het nummer? In teamverband moeten de teams zoveel mogelijk punten zien te scoren. Het winnende team mag de finale dan gaan spelen. Maar in de finale is van het teamgevoel geen sprake meer. Dan is het ineens weer ieder voor zich. De winnaar wint een speciale prijs, die vaak in het teken staat van muziek.

Maar het verliezende team is niet uit beeld. Zodra de finale gespeeld is, is het tijd voor het verliezende team. Zij moeten dan vaak als ‘straf’ een dansje uitvoeren op het podium. Het is vaak een dansje die de BN-ers liever niet willen doen. In het vorige seizoen leverde dit vaak hilarische televisie momenten op.

Vanavond zullen zanger en presentator Jeroen van der Boom, zanger Danny de Munk, Géza Weisz, rapper Jebroer, zangeres Eva Simons, kersverse zangeres Evi Hanssen, presentatrice Lucille Werner en zangeres Sabrina Starke het tegen elkaar gaan opnemen. Wie in welk team zit, wordt pas duidelijk na de eerste ronde.

De vernieuwde donderdagavond van RTL 4 zien er als volgt uit:

20.30 uur Gordon & Estelle: Weg Ermee! (aflevering 2)
21.30 uur The Big Music Quiz

Foto: RTL / William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *