The Big Music Quiz scoort miljoenenpubliek met kerstspecial

Zaterdagavond stond voor een groot deel in het teken van muziek. Zo was er bij RTL 4 de kerstspecial van The Big Music Quiz te zien. In deze kerstspecial waren onder andere Gerard Joling, Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en Jamaï Loman te gast. Daarnaast zond NPO 1 Het Kerst Muziekgala 2017 uit. Hierin was ook volop ruimte voor de nodige kerstmuziek.

Beide programma’s stonden bijna tegenover elkaar geprogrammeerd. The Big Music Quiz wist om 20.00 uur zeker 1.259.000 mensen te bereiken. Ruim twintig minuten later keken er zeker 1.296.000 mensen naar het Kerst Muziekgala. Hiermee ging de winst naar het Kerst muziekgala. 
Een week eerder scoorde The Big Music Quiz ook al 1.159.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staan beide muziekprogramma’s op de plekken vijf en drie in het kijkcijferoverzicht. RTL 4 ziet een marktaandeel binnen komen van 19,6 % en AVROTROS ziet een marktaandeel binnen komen van 19,9 %.

Direct na The Big Music Quiz ging RTL 4 weer ouderwets herhalen. Dit keer koos de commerciële zender om de kerstspecial van Ik hou van Holland te herhalen. Onder meer Elise Schaap en Nielson waren te gast. Rond 21.30 uur keken er zeker 1.511.000 mensen naar deze herhaling. Hiermee staat de herhaling van Ik hou van Holland op plek twee in het kijkcijferoverzicht. Hierdoor ziet RTL 4 een marktaandeel binnen komen van 24,9 %.

Bij de NPO kon de kijker genieten van Erik van Muiswinkel. Zijn theatervoorstelling; De olie worstelaar wist om 21.35 uur zeker 709.000 mensen te bereiken. Hiermee wist Erik niet te winnen van de herhaling van Ik hou van Holland. Het marktaandeel voor BNNVARA komt uit op 11,6 %.

En wat deed SBS6 op zaterdagavond? Die koos ervoor om de Disneyfilm Frozen uit te zenden. De magische Disneyfilm, waarin de zussen Elsa en Anna de hoofdrol spelen, komt alweer uit 2013. Bij SBS6 was de originele versie te zien.

In totaal keken daar zeker 402.000 mensen naar. Bij SBS9 kon de kijker naar de Nederlandse versie kijken. Daar keken in totaal 167.000 mensen naar. Hiermee staat Frozen op plek 22 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 6,4 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *