The Voice blijft de komende drie jaar bij RTL

Op vrijdagmiddag kwam er eindelijk duidelijkheid over The Voice. De talentenjacht blijft de komende drie jaar gewoon bij RTL 4 te zien. Dat maakte RTL vrijdagmiddag bekend in een persbericht. Martijn Krabbé blijft het gezicht van de talentenjacht. Zo zal hij samen met Chantal Janzen The Voice of Holland presenteren .

Samen met Lieke van Lexmond gaat Martijn The Voice Senior presenteren en met Jamai loman The Voice Kids. Zij volgen hiermee Wendy van Dijk op. De presentatrice stapte dit jaar over van RTL naar SBS. Voor die zender zal ze onder meer Dance Dance Dance presenteren.

De jury van The Voice of Holland blijft ongewijzigd. In het nieuwe seizoen zijn Anouk, Ali B, Waylon en Lil’ Kleine te zien als coach in de draaiende stoelen. Wie er in de jury van de andere twee versies zit, is nog niet helemaal duidelijk. Onder andere Gordon en Gerard Joling zaten samen in de jury van The Voice Senior. Maar ook Gordon stapte, net als Wendy, over van RTL naar SBS. De kans is hiermee klein dat hij weer in de rode draaistoel te zien zal zijn.

Sven Sauvé, CEO RTL laat weten: “Als er een format is dat fans kent van alle leeftijden, dan is het wel The Voice. Alle drie de edities hebben een eigenheid die past bij RTL en daar hebben we samen met Talpa ook hard aan gebouwd de afgelopen tien jaar. Het zijn en blijven prachtige en sterke programma’s, waarbij we van jong tot oud de kans geven hun droom waar te maken: een podium voor hun zangtalent. Verder blijven we bouwen aan groot entertainment. De volgende twee wereldhits staan al klaar voor de Nederlandse kijker bij RTL 4: ‘The Masked Singer’ en ‘All Together Now’.”

In augustus gaat The Voice Senior weer van start. Het zal het tweede seizoen worden van deze speciale versie. Het eerste seizoen was vorig jaar een groot succes. In de gestopte talkshow RTL Late Night werd Jimi verkozen als winnaar van het eerste seizoen.

Momenteel is The Voice Kids te zien op de vrijdagavond van RTL 4. Het is de tweede aflevering van het huidige seizoen. Vorige week ging het nieuwe seizoen succesvol van start. Anouk heeft de plek van Douwe Bob overgenomen en is nu naast Ilse de Lange, Ali B en Marco Borsato te zien.

Foto: William Rutten

Geef een reactie