‘Tientallen snuffelden ongeoorloofd in medisch dossier Barbie’

Tientallen medewerkers van het Hagaziekenhuis in Den Haag hebben ongeoorloofd het medisch dossier van Samantha de Jong, beter bekend als Barbie bekeken. Dat meldt een tipgever via klokkenluiders site Publeaks aan EenVandaag.

Het Haga-ziekenhuis bevestigt dat sinds half maart een intern onderzoek loopt. Het onderzoek is gestart nadat bij routinecontrole bleek dat tientallen medewerkers het dossier hadden bekeken die mogelijk niet medisch betrokken waren. 

Woordvoerder Marnix Beekmans laat aan EenVandaag weten dat Barbie op de hoogte is gesteld van het snuffelen in haar medisch dossier. Het Hagaziekenhuis heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, nadat EenVandaag om bevestiging vroeg van het onderzoek naar het rondkijken in medische gegevens.

De woordvoerder van het Haga-ziekenhuis laat weten dat er disciplinaire maatregelen kunnen worden opgelegd aan medewerkers die hun boekje te buiten zijn gegaan. Ook controleert het Haga periodiek of medewerkers zich houden aan de gedragscode en hun beroepsgeheim.

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *