Top 40 dreigt met juridische stappen tegen Radio 538

De Stichting Nederlandse Top 40 gaat mogelijk juridische stappen nemen tegen Radio 538, als de zender weigert de lijst tot het einde van het jaar uit te zenden op de FM. Gisteren maakte de zender bekend na 25 jaar te stoppen met de lijst, daarop werd ook bekend dat de lijst tot en met november te horen is en wordt vervangen door een eigen hitlijst.

Volgens Erik de Zwart moet de zender de lijst tot het einde van het jaar blijven uitzenden, zo is contractueel vastgelegd. “Ze moeten de lijst wel uitzenden. Dat is ook in het belang van de luisteraar. En gewoon op FM en niet op internet, zoals werd gesteld”, zegt De Zwart.

De beslissing van 538 om te stoppen met de lijst kwam als een verrassing, laat de Zwart weten. “Een weloverwogen keuze”, aldus De Zwart. Volgens hem waren er “meerdere partijen” in de running maar was Qmusic samen met de Persgroep de beste keuze.

Talpa Radio laat aan het AD weten dat ze een rechtszaak met vertrouwen tegemoet zien. “We blijven de Top 40 uitzenden tot het einde van het jaar”, stelt de zegsvrouw. “Alleen per 1 november is de lijst alleen online te horen en via DAB+. Op FM gaan we vanaf die datum onze eigen lijst uitzenden. Wij houden ons in onze ogen op die manier aan het contract.”

Lees ook: Radio 538 stopt met uitzenden Nederlandse Top 40

Geef een reactie