Topmodel Sylvia Geersen wil Jehova’s Getuige worden

Topmodel Sylvia Geersen wil binnen nu en enkele jaren toetreden tot de Jehova’s Getuigen. Dat zegt ze komende zondagavond in het EO-televisieprogramma Adieu God?.

Het enige wat haar nog weerhoudt, is de levensstijl waaraan ze als topmodel gewend is geraakt. Als klein meisje was Sylvia Geersen al heel bewust bezig met het geloof, ze las uit de Bijbel en bad vaak tot God. Een cocaïneverslaving zorgde ervoor dat ze God kwijtraakte, maar ze heeft nooit getwijfeld aan Zijn bestaan. 

Geersen wil graag binnen enkele jaren toetreden tot de Jehova’s Getuigen. “Als ik naar het nieuws kijk, denk ik: de tijd is aan het dringen. Er is totaal geen harmonie meer”. Ze vervolgt: “Het kan niet meer zo verdergaan. Alles is uit balans, maar de Bijbel is onze handleiding, ons kompas.” Geersen vertelt in het programma dat ze ervan overtuigd is dat de Jehova’s Getuigen het ‘voor 1000 procent’ bij het rechte eind hebben. “Ik geloof daar echt in!”, aldus de 32-jarige Geersen. “Voor mijn veertigste ben ik zeker toegetreden tot de Jehova’s Getuigen”.

In Adieu God? zegt Geersen de stap naar de Jehova’s Getuigen nu nog niet te zetten, omdat ze dan haar hele leven om moet gooien. “Wat mij weerhoudt is mijn levensstijl. Ik rook nu nog bijvoorbeeld, daar moet ik dan echt mee stoppen. Ik ben altijd met mezelf in strijd. Ik wil heel graag het goede doen, ik wil zo graag naar de zaal (de kerk van de Jehova’s Getuigen, red.) maar ja, dan ben ik de avond ervoor weer wezen stappen. Of dan wil ik toch weer roken”.

In gesprek met Tijs vertelt Geersen onlangs een miskraam te hebben gehad. ‘Ik ben daar heel depressief van geworden. Toen dacht ik: laat het allemaal maar. Ik woonde op zolder bij mijn vader, want ik had geen huis meer’. Door ‘verschrikkelijk te bidden’ is Geersen er weer bovenop gekomen. ‘Ik zei tegen God: ik hoef geen fame, ik hoef niet rijk te zijn, als ik maar weer gelukkig ben. De volgende dag voelde ik een enorme kracht en kreeg ik dit huis!’

Adieu God? is zondagavond om 23.45 uur te zien op NPO 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *