Videolanddocu schetst ontluisterend beeld van drugscriminaliteit

Videoland komt vanaf woensdag 7 mei met een gloednieuwe crime special van misdaadverslaggever John van den Heuvel. De documentaire Narcostaat NL schetst een ontluisterend beeld van de verbeten strijd aan één van de vele frontlines van de war on drugs.

In documentaire neemt misdaadverslaggever John van den Heuvel de kijker mee in de duistere drugswereld van Noord-Brabant en Limburg. 


Politie en justitie voeren hier een keiharde oorlog tegen drugsbendes, die door hun onbegrensde financiële mogelijkheden inmiddels ver zijn doorgedrongen tot de bovenwereld. Aan de hand van verklaringen van wetenschappers, rechercheurs, burgemeesters, officieren van justitie én een voormalig drugshandelaar wordt een ontluisterend beeld geschetst van de achterkant van Nederland.”De situatie in Zuid-Nederland is schrijnend”, licht John van den Heuvel, die eerder ook de Videolanddocu’s ‘De Ontvoering van Gerrit Jan Heijn’ en ‘Motorbendes Onder Vuur’ produceerde, toe.

“Nederland staat al jaren bekend als de grootste producent van synthetische drugs wereldwijd. Ook de illegale hennepteelt in ons land rijst de pan uit en zorgt voor miljardenomzetten bij drugsbendes. De explosief groeiende criminele organisaties vormen steeds meer een bedreiging voor het normale maatschappelijke leven in de Zuidelijke provincies. Conflicten over cocaïne en wiethandel worden open en bloot uitgevochten.”

Videoland biedt in het crimesegment naast zelfgeproduceerde documentaires ook drugsgerelateerde series als ‘Gangland Undercover’, ‘Pablo Escobar, El Patron Del Mal’ en ‘El Capo’.

Narcostaat NL vanaf woensdag 9 mei bij Videoland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *