Vier Nederlandse topontwerpers aan de slag bij ‘RTL Woonmagazine’

RTL_Woonmagazine_Nicolette_en_Michiel_samengevoegd-575-385-575-385-0-0-575-385_575_385_c1In het nieuwe seizoen van ‘RTL Woonmagazine’ krijgen presentatrice Nicolette van Dam en interieurarchitect Michiel de Zeeuw gezelschap van maar liefst vier Nederlandse topontwerpers. Eric Kuster, Marcel Wolterinck, Remy Meijers en Edward van Vliet nemen vanaf aanstaande zaterdag het stokje over van Piet Boon en Karin Meyn. De ontwerpers restylen in ‘RTL Woonmagazine’ de meest uiteenlopende interieurs, van doorsnee woonkamers tot luxe livings met stijl en karakter. De topontwerper maakt, in zijn stijl en met zijn karakteristieke kenmerken, een ontwerp waarbij het woonprobleem wordt opgelost en de woonwensen worden vervuld.

Per aflevering gaat Michiel in gesprek met één van de ontwerpers die over zijn stijl vertelt en voorbeelden van zijn werk laat zien. Ondertussen gaat Nicolette langs bij de kandidaten en bespreekt hun woonwensen. Na de terugkoppeling hiervan aan de desbetreffende ontwerper, gaat hij aan de slag met een voorstel voor de metamorfose. Vervolgens presenteert de ontwerper zijn ontwerp aan de kandidaten en bespreekt hoe hij de woonwensen denkt te realiseren. Bij de metamorfose wordt niet alleen de woonkamer aangepakt maar ook een extra ruimte. Welke ruimte dat wordt, is afhankelijk van de wensen van de kandidaten en hun woonprobleem. Het hele proces van ontwerp tot eindresultaat wordt in beeld gebracht waarbij de nadruk ligt op het ontwerp en de styling. Interieurarchitect Michiel de Zeeuw zorgt samen met de ontwerper voor de styling die bij het ontwerp hoort en krijgt hierbij advies van de topontwerper die uitlegt wat het effect is van zijn ontwerp in de ruimte en ook toelicht waarom hij voor een bepaalde indeling kiest. Michiel geeft tevens stylingtips die thuis makkelijk toe te passen zijn.

In ‘RTL Woonmagazine’ worden kijkers geïnspireerd door nieuwe interieurs, styling, droomhuizen, tips op het gebied van trends en woonideeën. Nog meer inspiratie kan opgedaan worden met de onlangs gelanceerde ‘RTL Woonmagazine app’.
‘RTL Woonmagazine’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fetim, Miele en Eijerkamp.

De ontwerpers:
Eric Kuster
De stijl van interieurdesigner Erik Kuster is dynamisch en glamourous. Zijn ontwerpen bevatten vaak zowel moderne als klassieke elementen. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het loft in New York van de R&B sterren NAS en Kelis en deed ook de inrichting van club Jimmy Woo in Amsterdam en restaurant Musk in Hilversum.

Marcel Wolterinck
Wolterinck baseert de ontwerpen op rust, ritme en symmetrie. Het kleurgebruik is warm en de gebruikte materialen zijn puur. ‘Binnen’ wordt altijd met ‘buiten’ verbonden. Details zijn belangrijk in de ontwerpen. Vanuit Wolterinck’s World, zijn store in Noord-Holland, zorgt hij dat woningen en buitenruimtes in binnen- en buitenland een metamorfose ondergaan. Ook ontwerpt hij producten voor gerenommeerde woonmerken, zoals Linteloo en Borek.

Remy Meijers
Vormgever, interieur- en productontwerper Remy Meijers ontwerpt interieurs die door hun eenvoud rust uitstralen. Daarnaast heeft hij zijn eigen meubellijn, Remy Meijers Collectie.
Bij een grote verbouwing, begint Meijers bij het totaal plaatje waarna hij steeds verder tot de kern werkt.

Edward van Vliet
Edward Van Vliet houdt van diepte en gelaagdheid en daarom maakt hij veel gebruik van verschillende stoffen, patronen en materialen. Spirograafpatronen en afbeeldingen van bloemen en karpers in verschillende kleuren zijn bijna zijn handelsmerk. Enkele opdrachtgevers zijn Hotel Derlon in Maastricht, de Coral Lodge in Mozambique en Food & Wine bar Noooon in het WTC in Amsterdam.

Uitzending
RTL 4, elke zaterdag vanaf 31 augustus tussen 18.55 en 19.25 uur.

One comment on “Vier Nederlandse topontwerpers aan de slag bij ‘RTL Woonmagazine’

  1. Diana Jansen-Paats schreef:

    He hallo RTL Woonmagazine,
    Wij willen aan heer einde van dit jaar onze keuken vernieuwen/verbouwen. Maar weer komen er maar niet uit hoe, daar wij beperkte ruimte hebben we het huis niet echt handig is ingedeeld. Wij kunnen jullie inzicht/advies/ervaring heel erg goed gebruiken … HELP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *