Voetbal Inside scoort ook op zaterdagavond

Het voetbalprogramma van RTL 7, Voetbal Inside, was zaterdagavond te zien bij RTL 4. Even na 20.00 uur stond de TV Kantine in het teken van Voetbal Inside. Zo kroop Carlo Boszhard in de huid van René van der Gijp. Kasper van Kooten speelde de rol van Wilfred Genee en Irene Moors was te zien als Angela de Jong. Vanuit Voetbal Inside kwamen er meerdere persiflages voorbij.

Zo was Irene weer eens te zien als Linda de Mol in Oh wat een jaar! Ook kwam Medisch Centrum West voorbij. Hierin speelden Rick Brandsteder en Luuk Ikink een bijrol. Zelf pianist Wibi Soerjadi kwam voorbij. Hij nam zichzelf letterlijk op de hak. Zo stond hij in een Minnie Mouse shirt en met een Mickey Mouse knuffel in het ziekenhuis. In totaal werd de tweede aflevering van de TV Kantine door 1.108.000 mensen bekeken. 

Een week geleden ging de TV Kantine van start met ruim 1,4 miljoen kijkers. In die aflevering stond Jinek centraal. Toen was Buddy Vedder te zien als rapper Boef. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat de TV Kantine op plek zeven in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 18,4 %.

Maar NPO 1 was wederom de grote winnaar van de zaterdagavond. Het spelprogramma van AVROTROS, Wie is de mol?, scoorde weer flink. In totaal keken er zeker 2.462.000 mensen naar de derde aflevering. Een week eerder keken er ook al 2,5 miljoen mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Wie is de mol? bovenaan in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 37,7 %.

Direct na Wie is de mol? zapten zeker 879.000 kijkers naar NPO 3. Hier stond om 21.30 uur een nieuwe aflevering van Moltalk klaar. Op NPO 1 kon de kijker genieten van Leeuwarden culturele hoofdstad. Dit programma werd uitgezonden in plaats van Ik Vertrek. In totaal keken er 847.000 mensen naar dit programma.

Nadat de TV Kantine voorbij was, kon de kijker op RTL 4 een nieuwe aflevering van Weet ik veel bekijken. De tweede aflevering van dit nieuwe seizoen werd bekeken door 1.450.000 mensen. Dat zijn er iets minder dan een week eerder. Vorige week keken er namelijk 1,6 miljoen mensen. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Weet ik veel op plek vier in het kijkcijferoverzicht.

Alleen Gordon leverde veel kijkers in. Zijn nieuwste show, Op goed geluk, werd bekeken door 869.000 mensen. Vorige week waren de kijkers nog nieuwsgierig. De eerste aflevering werd namelijk bekeken door 1,2 miljoen mensen. De reacties waren niet allemaal positief. Op Twitter was het programma dan al snel trending topic. Ondanks het verlies in kijkers, staat Gordon wel op plek tien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 17,9 %.

SBS6 deed wederom niet eens moeite op zaterdagavond. Rond 20.30 uur besloot die zender om weer een Pirates of the Caribbean uit te zenden. Daar keken slechts 257.000 mensen naar. Een week eerder bereikte SBS6 ook slechts 216.000 kijkers voor een piratenfilm.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto:  Laura Oldenbroek

Geef een reactie