VPRO moet zendtijd Nooit meer slapen inleveren

De VPRO moet vanaf 2020 de helft van de zendtijd van het nachtprogramma Nooit meer slapen inleveren. Het populaire cultuurprogramma is vanaf 1 januari 2020 een uur korter te horen op NPO Radio 1.

Volgens presentator Peter van der Vielen heeft het te maken met de bezuinigingen op de NPO. Zo laat hij weten vanaf zijn vakantieadres. “Het heeft te maken met bezuinigingen”, meldde hij. “Het is heel erg jammer, maar de VPRO moet keuzes maken. We zouden het liever anders zien.”

Het radioprogramma bestaat nu uit een lang interview van een uur met iemand uit de cultuursector. In het tweede uur zitten nu nog reportages en interviews, dat tweede uur verdwijnt helemaal. Het is nog duidelijk wat ervoor in de plaats komt.

Eerder dit jaar werden er al meerdere wijzigingen aangebracht aan de programmering van de radiozenders van de NPO. Vele programma’s moesten verdwijnen of kregen een ander tijdstip toegekend.

VPRO bevestigd vanmiddag het nieuws: “De afgelopen jaren hebben wij het tweede uur alleen kunnen maken dankzij eigen financiering vanuit de VPRO. Voor 2020 ziet de omroep daar geen ruimte meer voor.”

Foto: VPRO

Geef een reactie