‘Waku Waku maakt mogelijke comeback op televisie’

De dierenquiz Waku Waku komt na achttien jaar terug op de buis. Tenminste, daar lijkt het sterk op. Concept Street, een productiebedrijf uit Hilversum, heeft de rechten van het programma gekocht, meldde het AD zaterdag. Volgens het productiebedrijf is Waku Waku een ‘ijzersterk merk’ waar veel kijkers mee zijn opgegroeid.

In 1987 maakte Nederland kennis met de dierenquiz. De presentatie lag toen in de handen van Rob Fruithof. Later presenteerde Sybrand Niessen (foto) het ook nog. Als laatste was Paula Udondek het gezicht van Waku Waku, dat in 2001 stopte.

In Waku Waku moesten de kandidaten allerlei vragen over dieren beantwoorden. Wanneer een vraag goed werd beantwoord kregen de kandidaten een pluche aapje. Het knuffeldier stond elke aflevering centraal. Het team met de meeste pluche aapjes werd de winnaar van de aflevering.

Zangeres Ruth Jacott was te horen in de intro. ‘Een nijlpaard kan lachen, ja of nee en olifanten leggen een ei, soms wel twee’ is het begin van de intro. Of de originele intro weer te horen is, is nog niet duidelijk. Wie Waku Waku uit gaat zenden is ook nog onduidelijk. Hieronder is de intro te horen en zien.

RTL 4 kwam in 2014 ook met een dierenquiz, Het zijn net mensen. Hierin werden ook allerlei vragen over dieren gesteld. Paul de Leeuw was te zien als presentator. Hij maakte toen een (tijdelijk) uitstapje naar de commerciële zender. Later nam Humberto Tan de presentatie van hem over. Boswachter Arjan Postma verzorgde het nodige commentaar en leverde extra informatie over de antwoorden.

Het is wel een trend in televisieland, oude formats terughalen. Zo keren bij RTL 4 de titels Dancing With The Stars en Het Spijt Me terug. SBS6 komt weer met een nieuw seizoen Sterren Dansen Op Het IJs. Eerder keerde ook de datingshow, Op Goed Geluk, terug bij RTL 4. Gordon was toen het gezicht van het programma.

Waku Waku is mogelijk binnenkort weer te zien op televisie.

Foto: MAX/ Stef den Boer

Geef een reactie