Waylon door naar finale Eurovisie Songfestival

Waylon is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2018, dat dit jaar plaatsvindt in de Portugese hoofdstad Lissabon, wist zich donderdag tijdens de tweede halve finale te plaatsen voor de finale van aanstaande zaterdag.

Ook Servië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Zweden, Australië, Noorwegen, Denemarken en Slovenië hebben zich donderdagavond geplaatst voor de finale van aanstaande zaterdag. Roemenië, San-Marino, Rusland, Georgië, Polen, Malta, Letland en Montenegro hebben zich dinsdag niet geplaatst.

Israël, Oostenrijk, Estland, Litouwen, Tsjechië, Bulgarije, Albanië, Finland, Ierland en topfavoriet Cyprus wisten zich afgelopen dinsdag tijdens de eerste halve finale te plaatsen. De Belgische inzending Sennek heeft zich dinsdag niet geplaatst voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival.

Waylon heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil winnen. “Tuurlijk wil je eerste. Dat gaat iedereen ook zeggen”, zei hij eerder tegen Songfestival Update. Toch heeft hij een ander doel. “Voor mij is het allerbelangrijkste om iets te komen brengen waar mensen nog geen kennis mee hebben gemaakt.”

Foto: AVROTROS / William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *