Waylon verandert niets aan optreden tijdens tweede repetitie

Waylon heeft tijdens zijn tweede repetitie niets aan zijn optreden veranderd. De veelbesproken dansers maken nog steeds onderdeel uit van de act. “Ik zie nauwelijks tot geen aanpassingen. Waylon gelooft in zijn originele opzet”, schrijft journalist Richard van de Crommert op Twitter.

Afgelopen dinsdag had Waylon zijn eerste repetitie. Er ontstond veel kritiek om het optreden, omdat het er volgens verschillende media op zou lijken alsof Waylon zich als een soort landheer zou laten aanbidden door zijn dansers. Het feit dat het om gekleurde dansers, viel niet bij iedereen goed.

De mannen lijken in eerste instantie bandleden, maar daarna beginnen zij te dansen. “Ik durf stellig te beweren dat de Nederlandse delegatie gewoon de beste krump-dansers, want zo heet die stijl, geselecteerd heeft voor de act van Waylon”, schreef Songfestival-kenner René Romkes eerder in Metro.

Volgens Romkes is het puur toeval dat het vier gekleurde mannen zijn. “Termen als ‘racism’ en ‘blacksploitation’ worden zonder blikken of blozen opgetypt. Ja hoor, de Sylvana-wannabe’s duiken ook op het Songfestival op”, aldus Romkes, die ook jaarlijks het promo-evenement Eurovision in Concert organiseert.

Foto: AVROTROS / William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *