Wie is de mol? trapt af met ruim 2 miljoen kijkers

De fans zaten met spanning te wachten op het nieuwe seizoen. Eindelijk ging het nieuwe seizoen van Wie is de mol? van start. De eerste aflevering wist meteen 2.669.000 mensen te bereiken. Daarmee is het spelprogramma van AVROTROS het best bekeken programma van de zaterdagavond. Op social media was Wie is de mol? dan ook een tijd lang trending tropic.

In het begin van de zaterdagavond waren er problemen met de speciale Wie is de mol? app. De meeste kijkers wilden live meespelen met de app. Helaas liet dat niet helemaal zoals gepland. Maar met de 2.669.000 kijkers staat Wie is de mol? wel bovenaan in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 38,7 %. 

Daarna hadden de 2.6 miljoen kijkers twee keuzes. Gingen zij voor een nieuwe aflevering van Ik Vertrek? Of zapten zij naar NPO 3 voor Moltalk? De meeste kijkers bleven bij NPO 1 voor Ik Vertrek. Daar keken namelijk 1.601.000 mensen naar. Moltalk, de talkshow over Wie is de mol? wist in totaal 893.000 mensen te bereiken. Hierin werd de aflevering van zaterdagavond doorgenomen.

Verder kon de kijker bij NPO 2 genieten van een nieuwe historische serie. Rond 20.20 uur schakelden er zeker 550.000 mensen in voor Victoria. Daarna ging het nieuwe seizoen van Andere tijden van start met 482.000 kijkers. Beide programma’s staan op de plekken negentien en éénentwintig van best bekeken programma’s van de zaterdagavond.

RTL 4 zette Najib Amhali in tegenover Wie is de mol? Maar de kijkers zaten massaal bij NPO 1. Hierdoor bleven er 1.069.000 kijkers over voor de theatervoorstelling: I Amhali. Daarna bleef humor centraal staan bij RTL 4. Direct na Najib keken er nog 596.000 kijkers naar een herhaling van Gabbers.

Bij SBS6 kon de kijker weer genieten van een animatiefilm. Dit keer zond SBS6 de animatiefilm, How to train your dragon 2 uit. Rond 20.30 uur keken er zeker 347.000 mensen naar deze film. Maar voor iedereen die liever de Nederlandse versie wilde zien kon bij SBS9 terecht. Daar keken in totaal nog zeker 97.000 mensen naar. In de originele versie zijn onder andere Jay Baruchel, Cate Blanchett en Gerard Butter te horen.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS/Nico Kroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *