Wietze de Jager laat bijna 600.000 mensen lachen

Zaterdagavond was Wietze de Jager te zien als presentator van Lachen om home video’s. Hij heeft het stokje overgenomen van Jochem van Gelder. Na Shownieuws is het dit het tweede programma voor de voormalige radio dj. Ruim anderhalf uur lang praatte Wietze de home video’s aan elkaar vast. Zelfs bij één filmpje noemde hij de naam van zijn vrouw, Lieke Veld.

De eerste aflevering met Wietze leverde SBS6 zeker 585.000 kijkers op. Dat is bijna gelijk aan het gemiddelde van dit programma. Er waren weken bij dat Jochem de kijkcijferkoning van de zaterdagavond voor SBS6. Of Wietze die kroon ook ooit gaat dragen is nog even afwachten. Dankzij de kijkcijfers van zaterdagavond staat Wietze op plek dertien in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 10,9 %. 

Voormalig collega van Wietze, Mattie Valk, was zaterdagavond te zien in RTL Boulevard. Hij stond op de plek van Luuk Ikink voor de weekendeditie van het programma. Rond de klok van 18.35 uur schakelden er zeker 705.000 mensen in voor dit showbizzprogramma. Met deze kijkcijfers staat RTL Boulevard op plek elf, twee plekken hoger dan Lachen om home video’s, in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 15,3 %.

Maar er kan er maar één de winnaar van de vooravond zijn. Dat is natuurlijk de Kassa van BNNVARA. Het consumentenprogramma is dé hit van de vooravond. Ook zaterdagavond was dit niet anders. In totaal schakelden er kort na 19.00 uur weer 1.248.000 mensen in voor het laatste consumentennieuws. Hiermee staat Kassa op plek zes in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor BNNVARA komt uit op 25,0 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *