Zeeuwse Documentaire Week op Omroep Zeeland

Omroep Zeeland zendt tussen Kerst en Oud & Nieuw elke avond om 20.30 en 22.00 uur een Zeeuwse documentaire uit in het kader van de jaarlijks terugkerende Zeeuwse Documentaire Week. Aan bod komt Vakantie voor iedereen waar de documentairemaker inkijk kreeg bij vakantiepark Marina Beach bij Hoek in de zomer van 2016. Vakantiegangers kwamen daar direct in contact met asielzoekers die daar opgevangen werden.

Ook te zien is Gevangen licht van Rebecca van Wittene die met kunstenaar Loek Grootjans op zoek ging naar het ‘Zeeuwse licht’ en BR-43 over de laatste reis van deze vissersboot. 

In Alles Beweegt gaat het over de Nederlandse en Zeeuwse cultuur van landbescherming en kustbescherming door zandopspuiting. Zeeuws-Vlaanderen wordt ook belicht in de luchtige docu Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van water en land.

De week wordt afgesloten met Middelburg800 over de geschiedenis van Middelburg. Op zaterdag 30 december wordt de keuze van het publiek uitgezonden: De Schelde: vergeten trots van Margot Schotel. Via Facebook kon er gestemd worden en deze documentaire heeft met een ruime
meerderheid gewonnen.

Foto: Omroep Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *