Zendermanager NPO Radio 4 stapt op

Marwil Straat, de zendermanager van NPO Radio 4 neemt per 1 juni aanstaande afscheid van de NPO. Na meer dan negen jaar bij de publieke klassieke zender kiest Straat voor een toekomst buiten de NPO.

“Op 1 juni aanstaande heb ik negen jaar en vier maanden met een prachtteam gewerkt aan de publieke klassieke zender. NPO Radio 4 is klaar voor de toekomst, breekt luister records en is online een relevante plek geworden voor liefhebbers van klassieke muziek. Ik ben trots en laat de zender met een goed gevoel achter bij de collega’s die zich elke dag inzetten voor Radio 4 en de programma’s.”, zo laat Marwil Straat weten.

Een overstap naar Talpa zit er voor Straat niet in. “Ik kijk uit naar een lange sabbatical, die ik al heel lang voor mezelf bedacht had. Ik wil daarna als zelfstandige verder gaan in het bedrijf dat ik voor mijn carrière bij Radio 4 had.”

Vanaf 1 juni zal Niels Wensing als interim zendermanager tijdelijk de leiding nemen over NPO Radio 4. Wensing was hiervoor werkzaam bij AVROTROS als hoofd radio.

Foto: NPO / Michel Schnater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *