Zondag met Lubach wint gouden Lovie Award

Arjen Lubach heeft met zijn programma Zondag met Lubach een gouden Lovie Award gewonnen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan het beste en meest creatieve digitale werk in Europa.

Lubach krijgt het beeldje in de categorie ‘viral’ voor de veelbekeken video waarin Nederland zichzelf voorstelt aan de Amerikaanse president Donald Trump. Zondag met Lubach trok in januari internationaal de aandacht met de introductie. De promotievideo kreeg talloze versies in andere landen. “Ik ben blij met alle awards, ook met degene waar ik nog nooit van gehoord had”, stelt Lubach in een reactie. “Deze Lovie is even welkom in mijn leven als een verloren zoon in een aflevering van Spoorloos.”

De Lovie Awards worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences. De ceremonie vindt half november plaats in Londen. ZML lanceerde afgelopen zondag een nieuwe ‘viral’: een satirisch filmpje waarin de machtige Amerikaanse wapenlobby club NRA op de hak wordt genomen. Deze werd inmiddels meer dan vier miljoen keer bekeken.

Zondag met Lubach maakt donderdag kans op de Gouden Televizier-Ring. Het programma gaat de strijd aan met Expeditie Robinson en Beste Zangers. Lubach is zelf genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster.

Foto: VPRO / Merlijn Doomernik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *