HBO verlengt Game of Thrones-tour met IJzeren Troon

HBO verlengt Game of Thrones-tour met IJzeren Troon

Geschreven door Pieter Jongsma

De tour met de IJzeren Troon, het pronkstuk uit de populaire televisieserie Game of Thrones, krijgt een vervolg. Omwille van het succes van de tour geeft abonneezender HBO fans van de serie extra kansen om de troon te betreden.

Dit keer heeft men invloed op welke steden bezocht worden. Vanaf vandaag tot en met zondag 18 mei kunnen fans via HBO’s website stemmen op de steden Almere, Eindhoven, Enschede, Goes, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Lelystad, Rotterdam, Texel en Venlo. De twee winnende steden worden op maandagmiddag 19 mei onthuld.

 

Uiteindelijk zullen de twee steden met de meeste stemmen op maandag 26 mei en maandag 2 juni bezocht worden. De verlenging van de TroonTour is het gevolg van een waanzinnige opkomst in de steden Amsterdam (470), Breda (552), Groningen (541), Arnhem (582) en Utrecht (513), welke in de periode 7 april - 6 mei bezocht zijn. Ruim 2.650 fans lieten zich vereeuwigen op de IJzeren Troon. Foto’s zijn terug te vinden op de Facebook-pagina (facebook.com/HBOnl) van HBO. Tijdens de TroonTour kunnen fans met elkaar communiceren door de hashtag #TroonTour te gebruiken.

 

Game of Thrones - seizoen 4

In het vierde seizoen van Game of Thrones gaat de strijd om het mythische continent Westeros onherroepelijk door. Naast Carice van Houten - die sinds het tweede seizoen te zien is als de rode priesteres Melisandre - is er in het vierde seizoen een belangrijke rol weggelegd voor Michiel Huisman. Het vierde seizoen van Game of Thrones is elke maandag om 20:30 uur te zien, exclusief bij HBO.