Historische dramaseries ‘Rome’ en ‘Game Of Thrones’ bij RTL 5

Historische dramaseries ‘Rome’ en ‘Game Of Thrones’ bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma

Liefhebbers van historisch drama kunnen vanaf zondag 5 januari hun hart ophalen bij RTL 5. Met de award winning series ‘Rome’ en ‘Game Of Thrones’ bestaat de zondagavond uit verraad, hoogmoed en overleven.

Het spectaculaire historische televisiedrama ‘Rome’ speelt zich af in het jaar 52 voor Christus in Rome. De soldaten Lucius en Titus komen na acht jaar oorlog weer thuis en raken nietsvermoedend betrokken bij de gewelddadige strijd van Julius Caesar om de machtigste man ter wereld te worden. Door de ogen van Lucius en Titus is te zien hoe Julius Caesar het Romeinse rijk steeds meer naar zijn hand zet. ‘Rome’ is met een enorm budget gemaakt en zit vol spanning, intriges en wraak.

Na ‘Rome’ gaat het tweede seizoen van het bekroonde ‘Game Of Thrones’ van start met dubbele afleveringen. De sluwe Joffrey zit inmiddels op de troon, maar de strijd om de macht gaat door. In deze middeleeuwse fantasy wereld wordt niets of niemand gespaard om de hoogst mogelijke machtspositie te veroveren. Carice van Houten versterkt de crew als de duistere zieneres Melisandre.

Uitzending
Rome’, vanaf zondag 5 januari tussen 20.00 uur en 21.00 uur en tussen 21.00 uur en 22.00 uur.
Game Of Thrones’, vanaf zondag 5 januari tussen 22.00 uur en 23.05 uur en tussen 23.05 uur en 00.10 uur.