Giel Beelen verbreekt wereldrecord radiomaken

Giel Beelen verbreekt wereldrecord radiomaken

Geschreven door Daniël Schalk

Giel Beelen heeft het wereldrecord radiomaken verbroken, en staat nu op zijn naam. Met 191 uur werd dinsdagochtend om 05.00 uur het oude record van de Belg Lennart Creël officieel verbroken.

Ondanks dat de 3FM-dj het record op zijn naam heeft staan gaat hij nog niet naar bed. Maandag maakte het radiostation al bekend dat Giel in elk geval wil proberen zijn eigen ochtendshow om 06.00 uur tot 10.00 uur te maken.

Giel begon zijn recordpoging op maandag 12 mei om 6:00 uur, ter ere van het 10-jarig bestaan van zijn ochtendshow bij de VARA op 3FM. Om de ruim 190 uur non-stop radiomaken te overleven mocht hij af en toe 15 minuten slapen en om de nacht twee tot drie uur lang zijn ogen sluiten.

Onder luid gejuich werd dinsdagochtend in de 3FM-studio een fles champagne ontkurkt. Daarmee werd gevierd dat Giel Beelen het wereldrecord radiomaken op zijn naam heeft staan. De 3FM-dj voelde “euforie”, zo liet hij weten op de radio. “Ik heb nog nooit zoiets moois gevoeld eigenlijk”, zei Giel kort nadat hij om 05.00 uur na 191 uur non-stop radiomaken het oude record brak. “Een euforische staat van ontbinding.”

Ondanks zijn tekort aan slaap nam Giel zelf ook een klein slokje champagne, waarna hij iedereen in de studio bedankte. “Proost allemaal, iedereen die ook maar een milliseconde heeft bijgedragen. Gefeliciteerd allemaal, jongens, dank jullie wel!”

De dj verwacht dat hij na de recordweek een “nieuwe fase” in zijn carrière ingaat. “Een nieuw begin, zo ervaar ik het”, zegt hij. “Ik heb zoveel geleerd deze week, ook wat radiomaken betreft. Ik heb inzage gekregen in al die programma’s die ik heb gedaan, dat had ik van tevoren niet zo voorspeld.”

Giel Beelen gaat dinsdagochtend nog even door met radiomaken, maar hij is niet van plan om er met 200 uur een rond getal van te maken. “Daar geloof ik niet in”, zei hij tegen een luisteraar die hem feliciteerde met het record. “Ik zou het kunnen en willen, maar dat vind ik niet eerlijk ten opzichte van mijn collega’s.”