Giel Beelen stopt na 198 uur non-stop radiomaken

Giel Beelen stopt na 198 uur non-stop radiomaken

Geschreven door Daniël Schalk

Na 198 uur en 10 seconden is het eindelijk einde oefening voor Giel Beelen, de 3FM-dj heeft het wereldrecord radiomaken op zijn naam staan. Hij vestigde een wereldrecord na meer dan een week non-stop radio maken. Giel Beelen beëindigde zijn radio-marathon na 198 uur.

Geëmotioneerd bedankte Giel een paar minuten voor 12 iedereen die hem de gelegenheid heeft gegeven om deze recordpoging te doen. “HET IS ZOVER... 198 IS THE NUMBER! HET WERELDRECORD IS BINNEN! BEDANKT BEDANKT BEDANKT LIEVE LUISTERAARS!”, zegt de dj op Twitter.

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van zijn ochtendshow maakte Giel het plan om meer dan 190 uur non-stop radio te gaan maken. Collega Gerard Ekdom richtte namens zijn 3FM-collega's het woord tot de werelrecordhouder. “Als er iemand op deze aardkloot passie voor het vak heeft, liefde voor het medium radio en voor muziek, dan ben jij dat!”, aldus Ekdom.

Waarop Giel aanvulde, “Ja, dat heb ik dus met jullie gedaan, uit jullie gezogen. Niemand zal dit ooit kunnen doen, al die verschillende redacties, iedereen met z'n eigen tunetjes en rubriekjes, ik heb ze allemaal mogen zien.” Giel Beelen nam de afgelopen week alle radioshows van zijn radio-collega’s over, die zelf de rol als sidekick kregen in hun eigen show.

“Heel mooi dat ik de zendtijd mocht lenen om tien jaar ochtendshow te vieren. Dit is echt het mooiste radiomoment van m’n leven”, zei Giel vanochtend. Om af te sluiten ontplopte Gerard Ekdom de champagnefles. Met een glas champagne in zijn hand kondigde vriend en collega Eric Corton het einde van Giels record aan. “Giels radiorecord met een totaalstand van 198 uur en 10 seconden!”