Van Westerloo: ‘Shownieuws weer op de schop’

Van Westerloo: ‘Shownieuws weer op de schop’

Geschreven door Daniël Schalk

Programmadirecteur Remko van Westerloo van SBS heeft Veronica Magazine-hoofdredacteur John Lukken binnengehaald om Shownieuws aan te pakken. Het SBS6-programma Shownieuws gaat weer op de schop, het is aan Lukken om de nieuwe koers uit te stippelen en in te vullen. “Het is duidelijk dat we niet stil mogen staan”, zegt Van Westerloo.

Het is niet de eerste keer dat Shownieuws op de schop gaat. “Ja, Shownieuws is niet heel lang geleden op de schop gegaan. Ik denk dat je met zo’n rubriek in dit krachtenveld, met het succes van RTL Late Night, niet stil kan blijven zitten”, verteld de programmadirecteur. “Shownieuws blijft het op de late avond verdienstelijk voor ons doen. De veranderingen zullen dan ook evolutionair zijn, niet revolutionair.”

Dat de nieuwe hoofdredacteur van Shownieuws niet bij Sanoma vandaan komt vindt Van Westerloo niet erg. “John heeft een schat aan een ervaring en hij brengt een breed netwerk met zich mee. Hij heeft heldere ideeën over inhoud en hij weet hoe je verhalen effectief vertelt. Ik vind het zelfs een pre dat hij uit print komt, dan kijkt hij met een fris oog naar het programma. Dat hij niet ervaren is met televisie, wordt opgevangen door een goed team van eindredacteuren.”