VPRO met documentaire project Tijd van je Leven

VPRO met documentaire project Tijd van je Leven

Geschreven door Pieter Jongsma

In het documentaire project Tijd van je Leven volgt regisseur Michiel van Erp elf Utrechtse kinderen van hun elfde tot hun achttiende levensjaar. Ze zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking, uit verschillende hoeken van de stad. Van Erp observeert hen tijdens hun dagelijkse leven op weg naar de toekomst. Elk jaar een update van dit bijzondere filmepos.

Dit jaar is Van Erp halverwege het project; de kinderen zijn veertien geworden en schommelen een beetje tussen kind-zijn en de 'grote mensenwereld'. Hoe staat het met hun weg naar volwassenheid? Hoe kijken ze terug op hun tienerjaren tot nu toe en waar dromen ze van de komende jaren? Lukt het hun om langzaam op eigen benen te staan of duurt dat nog wel even ?

In deze serie Wij zijn 14 worden de kinderen en hun families tevens vastgelegd door de Utrechtse fotograaf Rob Hornstra.

Regie: Michiel van Erp. Een productie van De Familie Film&TV in coproductie met VPRO

Voorafgaand aan de nieuwe serie Tijd van je leven: Wij zijn 14 worden alle afleveringen van Tijd van je leven: Wij zijn 13 herhaald in een marathonuitzending op zondag 14 december.

maandag 15 t/m vrijdag 19 december 17.40 uur op NPO Zapp