SKO verlengt contract met Nielsen en breidt uit met online Videocommercials

SKO verlengt contract met Nielsen en breidt uit met online Videocommercials

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Om kijkcijfers van programma's en commercials te kunnen leveren, worden de kijkgegevens van het televisiepanel gekoppeld aan uitzendgegevens, zoals de exacte tijden waarop programma's en commercials worden uitgezonden.

Maar ook informatie over het soort programma of reclame wordt verzameld. Nielsen registreert deze gegevens voor een groot aantal zenders. De koppeling tussen kijkgegevens uit het televisiepanel van GfK en de uitzendgegevens van Nielsen levert gedetailleerde kijkcijfers op.

Het contract met Nielsen is uitgebreid met het registreren van gegevens over online videocommercials. Doel is om te komen tot correcte en uniforme meta-data. Deze meta-data zullen samen met de censusdata uit het “Online Commercials” project van SKO onderdeel worden van de online videocijfers, maar ze zullen ook los aan de markt worden geleverd.

Bas de Vos (directeur SKO) zegt hierover: “De zeer nauwkeurige registratie van wat zenders uitzenden is een belangrijke grondstof voor het tot stand komen van onze dagelijkse kijkcijferrapportages. Het is evident dat betrouwbare meta-data over online videocommercials voor onze strategie van cruciale waarde zijn. De uitbreiding van het contract met Nielsen is dan ook een belangrijke stap.”

Michele Strazzera (Watch Leader bij Nielsen Benelux): “Nielsen weet als geen ander hoe cruciaal betrouwbare metingen van programma’s en spots zijn voor marketeers en uitgevers. We verheugen ons er op om de komende jaren nauw te blijven samenwerken met SKO om kwalitatieve en vernieuwende metingen aan de belanghebbende te leveren."

Bekijk Flikken Maastricht op TVblik.nl/Flikken-Maastricht