Popster-jurylid Miss Izzy bespeeld door Lenette van Dongen

Popster-jurylid Miss Izzy bespeeld door Lenette van Dongen

Geschreven door Pieter Jongsma

Het derde jurylid van de nieuwe talentenjacht Popster! is een bijzondere verschijning: een glamoureuze pop luisterend naar de naam Miss Izzy. Izzy neemt plaats in de jury naast Henkjan Smits en Georgina Verbaan. De vrouw achter Miss Izzy is cabaretière Lenette van Dongen.

Lenette is de afgelopen maanden druk in de weer geweest om zich het poppenspel eigen te maken. Ze bespeelt Miss Izzy op een indrukwekkende manier: “Ik acteer haar stem, haar karakter en maak al haar bewegingen.

Dat alles doe ik van ONDER de jurydesk. Ik heb daar een hele cockpit met schermen, airco’s, microfoons, je kan ’t zo gek niet bedenken.” Popster! –de zoektocht naar de allerleukste poppenacts- is vanaf vrijdagavond 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Miss Izzy en Lenette zijn inmiddels beste vriendinnen geworden: “Ik ben elke dag volop aan het oefenen om Izzy een echt karakter te geven. Het is nu al mijn beste vriendin. In de jury moet ik mijn mening geven over de act via Izzy. Het is een diva en ze heeft furore gemaakt in Amerika. Avond aan avond treedt ze op en omdat ze een pop is, is ze gevraagd om haar mening te geven in de zoektocht naar de allerleukste poppenacts. Ze heeft wel heel eigenwijze trekjes en alles moet altijd om Izzy draaien. Maar ze heeft inmiddels wel door dat ze zonder mij geen woord kan uitbrengen dus dat heb ik altijd achter de hand als ze lastig wordt.. haha.”

Lenette is van origine geen poppenspeler en schrijft normaal haar teksten voor een nieuwe voorstelling al maanden van te voren. “In een korte tijd doe ik alles wat ik nog nooit heb gedaan en juist dat vind ik fantastisch! Poppenspelen, een hoog poppenstemmetje opzetten en snel en scherp reageren. Dat poppenspelen een vak is wist ik al, maar ik kom er nu echt achter. Ik maak nu mee wat een aantal deelnemers in het programma ook meemaakt. Om Miss Izzy goed te kunnen bespelen word ik onder de jurydesk voor de helft in haar stoel ingebouwd.”

Miss Izzy
Miss Izzy zelf vindt haar rol als jurylid volkomen logisch: “Kijk, ik weet zelf als pop precies wat er nodig is om het publiek in te pakken. Als een pop in een act mij echt weet te raken, dan verdient dat voor mij een finale plek. De poppenspeler moet de ziel van de pop begrijpen anders kan hij beter wat anders gaan doen.”

Popster! wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. André van Duin gaat als zijn bekende typetje Meneer Wijdbeens backstage aan de slag als reporter.

Popster! is vanaf vrijdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Popster op TVblik.nl/Popster