Boyband MainStreet uit elkaar

Boyband MainStreet uit elkaar

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De Nederlandse boyband MainStreet gaat na vijf jaar uit elkaar. Dit nieuws maakten Nils, Rein, Daan en Owen woensdagavond bekend in RTL Boulevard. Vooral voor de fans is dit een grote shock. De vier jongens stonden in het voorprogramma van Justin Bieber. Dat was een hoogtepunt voor de vier jongens.

Maar helemaal stoppen met muziek kunnen de jongens niet. Zo wil Owen in de muziekwereld blijven. Rein heeft een rol te pakken in een film. In het najaar zal hij te zien zijn in de film Hart Beat. Deze film wordt op dit moment opgenomen. 

Nils, Rein, Daan en Owen kennen elkaar via The Voice Kids. In 2011 deden zij allemaal mee aan de audities voor deze talentenjacht. Helaas gingen geen van de vier door naar een volgende ronde. Maar het contact is er wel gebleven. Hieruit stond het idee om met zijn vieren door te gaan. Zo is MainStreet ontstaan en begon hun muzikale carrière.

Een jaar later deed MainStreet mee aan de voorronde van het Nationaal Junior Songfestival. Maar hier werden zij derde en wisten zij zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Maar het zorgde wel voor bekendheid voor MainStreet. Vandaar uit volgden er vele hits zoals Despicable Me en Mind Is Blow.

Maar onlangs kwam MainStreet ook negatief in het nieuws. Zo waren zij te gast bij Giel Beelen van 3FM. Hier zongen de vier jongens live op de radio. Maar dj Giel vond het niet echt heel fijn om te horen. Tijdens het optreden blies hij het concert af. Hij vond dat de jongens niet heel goed zongen op dat moment.

Op Bevrijdingsdag, 5 mei, zal MainStreet nog gewoon op gaan treden. Op de dag van de vrijheid zullen zij verschillende Bevrijdingsfestivals gaan bezoeken. Dit hebben zij ook al vaker gedaan. Op 19 juni zal er een afscheidsconcert van MainStreet zijn. Dan zullen de vier jongens voor de laatste keer te horen zijn.