Nederland wint eenvoudig van Montenegro
Bron: Showbizznetwork.nl

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nederland heeft de wedstrijd tegen Montenegro met 4-0 gewonnen. Een slordig Oranje bleek door doelpunten van Memphis, Wijnaldum en Gakpo een maatje te groot voor de Montenegrijnen. Door deze ruime overwinning heeft Nederland plaatsing voor het WK nog altijd in eigen hand. Oranje oogde gretiger dan afgelopen woensdag en wist veel meer kansen te creëren .

Louis van Gaal koos voor een aantal wijzigingen in zijn basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Noorwegen.Zo mocht Tyrell Malacia vanavond aan de aftrap verschijnen. Het was voor 22-jarige verdediger van Feyenoord zijn eerste interland.  Virgil van Dijk moest op de bank plaatsnemen, omdat de aanvoerder pas sinds kort terug is van langdurig blessureleed. Nederland begon aan de wedstrijd met de volgende elf: Bijlow, Dumfries, De Vrij, de Ligt, Malacia, Klaassen, F.de Jong, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Gakpo.

Nederland begon matig aan de wedstrijd en het eerste kwartier resulteerde voornamelijk in slordig balverlies en geen kansen. Na het eerste kwartier werd Oranje een stuk minder slordig aan de bal, maar ontbeerde het echt aan grote mogelijkheden. Halverwege de eerste helft werd Nederland een stuk dreigender en kwamen er aantal mogelijkheden. Montenegro wist defensief redelijk eenvoudig stand te houden totdat Na 36 minuten Memphis werd gevloerd in het strafschopgebied en de arbiter de bal op de stip besloot te leggen. Memphis ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty onberispelijk binnen. Na de benutte penalty waren er weinig kansen voor Oranje en dus gaat Nederland met de 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Nederland was een stuk beter, maar wist op een schot van Berghuis na, geen kansen te creëren. Na tien minuten was daar zelfs een grote kans voor Montenegro. Malacia speelde een bal verkeerd aan wat leidde tot balverlies, maar Stefan Mugosa faalde oog in oog met Bijlow. Nederland leek niet van slag door de grote kans van de Montenegrijnen en nam het heft van de wedstrijd weer over. Na 62 minuten gaf Memphis Oranje weer wat ademruimte door met een mooi schot in de korte hoek de voorsprong te verdubbelen. In de 71e minuut zorgde Georgino Wijnaldum voor de 3-0 na een goede pass van Berghuis en besliste daarmee de wedstrijd . Een kwartier voor tijd werd de score nog maar eens verruimd en met een fijne pegel tekende Gakpo voor de 4-0.

Dinsdag neemt Oranje het op tegen Turkije. De vorige ontmoeting met de turken liep voor Nederland niet bepaald goed en werd er met 4-2 verloren. De ploeg van van Gaal zal dus uit een ander vaatje moeten tappen dan in de vorige ontmoeting. Turkije is op dit moment koploper in de groep met een punt meer dan Nederland en Noorwegen. Het land dat eerste wordt in de groep plaatst zich voor WK in Qatar. De nummer twee zal via de play-offs moeten proberen om een ticket voor het eindtoernooi te bemachtigen.