Voorbeschouwing: Oranje voor het eerst tegen Montenegro
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Oranje voor het eerst tegen Montenegro

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het Nederlands elftal vervolgt vanavond de kwalificatiecampagne met een wedstrijd tegen Montenegro. Montenegro doet het tot dusver verrassend goed in de groep en staat derde in de groep met evenveel punten als Nederland. De ontmoeting van vanavond in Eindhoven betekent de eerste ontmoeting tussen beide landen. 

Louis van Gaal lijkt ook deze wedstrijd te kiezen voor de 4-3-3 formatie. Op de persconferentie gaf Van Gaal aan dat er waarschijnlijk een plek is weggelegd voor Denzel Dumfries. Oranje moet het tegen Montenegro stellen zonder Daley Blind die na zijn gele kaart tegen Noorwegen een schorsing uit moet zitten. Zijn vervanger lijkt Tyrell Malacia te worden. De jonge verdediger van Feyenoord lijkt zijn debuut te gaan maken tegen Montenegro. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bijlow, Dumfries, de Vrij, van Dijk, Malacia, Klaassen, F. de Jong, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Gakpo.

Het is voor Nederland de eerste keer dat het de Montenegrijnen treft, maar Montenegro komt met het nodige vertrouwen richting Nederland na het verrassende gelijkspel tegen Turkije. Bondscoach Radulovic geeft aan dat zijn ploeg zeker niet van plan is om enkel naar Eindhoven af te reizen om te gaan verdedigen. Toch is de verwachting dat Nederland aan haar stand verplicht is om te winnen. Voor Nederland is de wedstrijd van zaterdag een goede mogelijkheid om afstand te nemen in de groep. 

Nederland bekleedt op dit moment de tweede plek in de poule van de kwalificatie met zeven punten na vier wedstrijden. Deze plek zou  aan het eind van de kwalificatiereeks recht geven op het spelen van play-offs voor het WK voetbal. Montenegro staat op dit moment derde in de groep met evenveel punten als Nederland. Turkije is de koploper van de groep met acht punten. De eerste plek in de groep geeft uiteindelijk recht op rechtstreekse deelname aan het WK in Qatar. 

De wedstrijd Nederland-Montenegro is vanavond 20.45 te zien op NPO 3. De voorbeschouwing van de wedstrijd begint om 20.00 uur.