Remco van Leen en Jojanneke Doorn volgen Frans Klein op
Bron: NPO

Remco van Leen en Jojanneke Doorn volgen Frans Klein op

Geschreven door Pieter Jongsma

Remco van Leen en Jojanneke Doorn zijn de nieuwe directeuren Video bij de NPO. Dat heeft de NPO maandag laten weten. Ze volgen Frans Klein, die is overgestapt naar Talpa Network.

Remco en Jojanneke worden benoemd voor een periode van vier jaar, met een mogelijke verlenging van maximaal nog één periode van vier jaar. Bieden waren sinds het vertrek als werkzaam in deze functie op interim basis.

NPO-voorzitter Frederieke Leeflang: “We zijn ontzettend blij met de benoeming van Remco en Jojanneke voor deze belangrijke functie binnen onze organisatie. Zij zijn in staat om samen met de omroepen het succes van de publieke omroep verder uit te bouwen. De uitvoering van de nieuwe gezamenlijke strategie, de verbinding met het publiek en de focus op de kernprogrammering zijn bij hen in goede handen.”

Remco van Leen is in zijn carrière mediadirecteur van TROS en AVROTROS geweest, Directeur Content bij Talpa en genremanager cultuur en amusement bij NPO. Sinds november 2022 vervult Van Leen de Directeur Video functie op interim basis. "Mijn loopbaan heeft zich, op een klein uitstapje na, bij de publieke omroep afgespeeld en hier ligt ook echt mijn hart", zegt Remco van Leen. "Juist nu is een relevante publieke omroep van groot belang. Het is dé plek waar betrouwbare journalistiek wordt bedreven en de verhalen van Nederland in de volle breedte en vanuit verschillende perspectieven worden verteld. Daar draag ik graag daar mijn steentje aan bij."

Jojanneke Doorn zal haar ervaring inzetten voor onder andere de verdere organisatieontwikkeling. Daar is zij binnen de publieke omroep al langere tijd mee bezig. In 2009 is Jojanneke Doorn bij NPO begonnen, sinds 1 september 2021 in de rol van manager HR en vanaf november 2022 als interim Directeur Video. "Ik vind het eervol dat ik in deze functie mijn expertise en jarenlange ervaring binnen de NPO mag inzetten voor de directie Video en de publieke omroep. Ik kijk er naar uit om samen met alle betrokken collega’s te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de strategie van de Publieke Omroep", aldus Doorn