Michiel van Erp portretteert bijzondere Nederlanders in nieuw seizoen Hollands Welvaren

Michiel van Erp portretteert bijzondere Nederlanders in nieuw seizoen Hollands Welvaren

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na het succesvolle eerste seizoen van Hollands Welvaren, begeeft Michiel van Erp zich in dit nieuwe seizoen op en rond de werkvloer.

Hier portretteert hij gepassioneerde en gedreven Nederlanders in hun werkzame leven, zoals een failliet kappersechtpaar, een psychiater met goochelambities, een ambitieuze voetbaltrainer en diens comeback, de eigenaar van een paardendressuurimperium, die worstelt met een moeizame erfopvolging, een eigenzinnige trouwambtenaar die jubileert en een bekende couturier, die een doorstart maakt.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten in hun werkend bestaan en hoe gaat het thuisfront daar mee om? Hebben ze nog dromen en wat komt daarvan terecht? Waar halen zij hun werkplezier vandaan? Hoe trotseren ze crises of risico's? Hoe blijven ze gepassioneerd en inventief - als eigen baas of in trouwe dienst?

In deze nieuwe reeks:
Couturier Monique Collignon schitterde jarenlang met haar creaties op rode lopers over de hele wereld. Vorig jaar werd haar bedrijf van de één op de andere dag failliet verklaard. Gelukkig vindt Monique veel troost bij haar paard High Spirit en werkt ze hard aan een comeback.

Bert en Liesbeth van der Linden waren tot twee jaar geleden de grootste werkgever van Limburg in de kapperssector. Van de acht oorspronkelijke winkels is er nu nog maar één over. Om zichzelf weer op de kaart te zetten heeft Bert RTV Roermond gevraagd om een speciale uitzending over hem te maken.

Vorig jaar degradeerde voetbalclub VV Goes van de eerste naar de tweede klasse in de zondagamateur-klasse. Tot zijn grote vreugde heeft de voorzitter van de vereniging oud-voetbal international Jan Poortvliet bereid gevonden om zijn club te gaan trainen. Het doel is om VV Goes weer terug in de hoofdklasse te krijgen. Poortvliet werd vooral beroemd als voetballer in 1978, toen hij als international meespeelde in de finale Nederland-Argentinië. Zijn internationale carrière als coach is niet altijd over rozen gegaan.

Het echtpaar De Heus stond jarenlang aan het hoofd van een veevoederimperium. Vijfentwintig jaar geleden besloot het echtpaar zich te storten in de wereld van moderne kunst. Hun privécollectie is uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. We volgen hen op weg naar een belangrijke expositie van hun verzameling Chinese moderne kunst in museum Boijmans van Beuningen.

Psychiater Frederik van Meeteren staat aan de vooravond van zijn pensioen. Hoewel hij graag werkt in de psychiatrie ligt zijn grote passie bij het amateur goochelen. Binnenkort wil Frederik deelnemen aan het jaarlijkse goocheltoernooi van de Magische Unie.

Patty Wakker verscheen regelmatig in de Nederlandse society rubrieken. De mediapersoonlijkheid is mede beroemd geworden door haar driehoeksverhouding met het vermogende mannenstel Johan de Vroedt en Joan Thierry. Ooit was ze een zeer succesvol salesagent van kopieermachines. Dit jaar probeert ze voet aan de grond te krijgen als voedings- en bewegingscoach.

Michiel van Erp is vooral bekend van zijn succesvolle documentairereeks Lang Leve... , de documentaires Pretpark Nederland, Angst en I Am a Woman Now. In 2014 was zijn dramaserie Ramses te zien.

Hollands Welvaren (7 x '35): vanaf donderdag 19 februari om 22.10 uur op NPO 1
Bekijk Hollands Welvaren op TVblik.nl/hollands-welvaren